Ingezonden persbericht


SAS 'Top ICT-werkgever 2007' van Nederland

Waardering medewerkers sleutel tot succes

Huizen, 24 juli 2007 - SAS Nederland is in een onafhankelijk onderzoek van CRF uitgeroepen tot Top ICT-werkgever 2007. CRF is specialist op het gebied van internationaal onderzoek naar arbeidsvoorwaarden en heeft Nederlandse bedrijven beoordeeld op primaire & secundaire arbeidsvoorwaarden. SAS presteert hierop uitstekend. SAS ziet de waardering als topwerkgever, als voorwaarde om de ambitieuze groeidoelstellingen van de onderneming te verwezenlijken.

Maarten Duijne, projectmanager CRF Nederland, zegt: "SAS spant zich optimaal in om de loopbaan van ICT-professionals te faciliteren. Het bedrijf voldoet aan onze strikte criteria en steekt veel tijd en energie in arbeidsomstandigheden, promotiekansen, opleidingen, trainingen, innovatie en werksfeer. Met dit keurmerk bewijst SAS een zeer goede werkgever te zijn voor hoogopgeleide ICT-professionals."

Bert Boers, directeur SAS Nederland, voegt toe: "Onze medewerkers, zijn ons belangrijkste kapitaal. We doen er alles aan om onze mensen optimaal te laten presteren. Dat we nu zijn uitgeroepen tot Top ICT-werkgever 2007, helpt ons niet alleen een sterk werkgeversmerk te bouwen, zodat nieuw talent ons weet te vinden, maar ook om onze mensen voor SAS te behouden".

Zoals uit het onderzoek blijkt, wordt ook het criterium 'werkomstandigheden' hoog gewaardeerd door de medewerkers van SAS. Het inspirerende kantoor van SAS is gevestigd op het prachtige, negentiende-eeuwse landgoed 'Oud-Bussem' in Huizen.

Over CRF
CRF is een onafhankelijk bedrijf dat al ruim zestien jaar onderzoek doet naar topwerkgevers in acht verschillende landen, waaronder Nederland, verspreid over vier continenten. Eenmaal per jaar presenteert CRF de topwerkgevers en hun aanbod, in haar uitgave 'Topwerkgevers Nederland'. Het onderzoek Topwerkgevers heeft haar succes bewezen bij het aantrekken van talent bij meer dan tweeduizend grote bedrijven over de hele wereld. De basis hiervan ligt in de samenwerking met autoriteiten op het gebied van arbeid zoals; de Arbo Unie, Managers Netwerk Nederland, Nederlandse Vereniging voor Management, Nyenrode Business Universiteit en Hewitt Associates.

Over SAS
SAS is marktleider op het gebied van business intelligence- en geavanceerde analytische software en dienstverlening. Meer dan 43.000 organisaties gebruiken SAS´ software om hun prestaties te verbeteren door grote hoeveelheden gegevens inzichtelijk te maken om zo sneller accurate zakelijke beslissingen te nemen; winstgevender relaties te ontwikkelen met leveranciers en klanten; wet- en regelgeving na te leven; baanbrekend onderzoek te verrichten en betere producten te ontwikkelen. SAS biedt naast branchespecifieke ook generieke oplossingen en is toonaangevend in data-integratie, data-opslag en geavanceerde business intelligence toepassingen vanuit een enterprise intelligence platform.

SAS levert haar klanten al sinds 1976 The Power to Know. De onderneming groeit continu en is vanaf de oprichting winstgevend. Jaarlijks investeert SAS 26 procent van de omzet in Research & Development; meer dan het dubbele van wat concurrenten investeren. Wereldwijd werken ruim 10.000 medewerkers bij SAS, van wie 3.400 in Europa. SAS is sinds 1986 actief in Nederland. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Huizen op landgoed 'Oud-Bussem', waar ruim 100 medewerkers werken. Meer informatie is te vinden op www.sas.com/nl.

Meer informatie voor de pers:
SAS Nederland
Sanjay Korteweg
t: (035) 699 68 92
e: sanjay.korteweg@snl.sas.com

PublieksWerk B.V.
Marije Verdouw
t: (020) 486 21 39
e: sas@publiekswerk.nl