Datum: 24 juli 2007

Alphen aan den Rijn Verdachte zware mishandeling Alphen aan den Rijn aangehouden

In Spanje is een 27 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 43 jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer werd woensdagavond 25 april zwaar gewond aangetroffen in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn en in kritieke toestand overgebracht naar het LUMC in Leiden. Politie Hollands Midden startte meteen een Team Grootschalige Opsporing (TGO) met twintig rechercheurs om de dader van dit excessieve geweld zo snel mogelijk op te sporen.

Het onderzoeksteam heeft naast het technische onderzoek door de technische recherche ook een buurtonderzoek gehouden, camerabeelden van het winkelcentrum bekeken en diverse getuigen gehoord. Uit dit onderzoek kwam de 27 jarige verdachte naar voren. Vermoedelijk is een ruzie tussen het slachtoffer en de verdachte de aanleiding geweest van de mishandeling.

Al snel in het onderzoek bleek dat de verdachte naar het buitenland was gevlucht. Uiteindelijk kon de verdachte begin juli worden aangehouden in Spanje en via een Europees uitleveringsverzoek op maandag 23 juli worden uitgeleverd aan Nederland. Vrijdag 27 juli wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

--- noot voor de redactie/

Politie Hollands Midden