Datum: 24 juli 2007

Leiden Twee verdachten aangehouden voor brand Nieuwstraat Leiden

Politie Hollands Midden heeft vrijdag 20 juli twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand in een bedrijfspand aan de Nieuwstraat in Leiden. Het pand vloog op dinsdag 3 juli 2007 in brand, waarbij een explosie de voorgevel grotendeels vernielde.

Politie Hollands Midden startte direct na de brand een grootschalig rechercheonderzoek met een Team Grootschalige Opsporing (TGO). In het kader van dat onderzoek is onder andere een grootschalig passantenonderzoek gehouden, heeft er technisch onderzoek plaatsgevonden en hebben er huiszoekingen plaatsgehad in de woningen van verdachten. Onder meer via beschikbare camerabeelden konden zij uiteindelijk na 2,5 week de twee verdachten aanhouden. In totaal waren 20 rechercheurs betrokken bij het onderzoek.

De twee verdachten, een 35 jarige Leidenaar en een 22 jarige Noordwijker, worden verdacht van brandstichting. De twee verdachten zijn maandag 23 juli voorgeleid bij de rechter-commissaris en deze heeft hun voorlopige hechtenis met 14 dagen verlengd.

--- noot voor de redactie/