Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 24-07

BREDA, 24 juli 2007

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
BREDA: Een 30-jarige inwoner van Breda is maandagmiddag door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. De politie was gebeld over een mishandeling die was gepleegd in een woning in het centrum van Breda. Het slachtoffer, een 38-jarige inwoonster van Breda, was mishandeld door haar 30-jarige partner. Het letsel dat zij hierbij opliep was zodanig ernstig dat zij zich heeft moeten laten behandelen bij de EHBO. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man is inverzekering gesteld.

Man aangehouden met teveel drank op
BREDA: Een 35-jarige inwoner van Breda is dinsdagavond op het Moerlaken aangehouden voor het rijden onder invloed. De man is meegenomen naar het bureau en blies 430 ug/l waar 220 ug/l is toegestaan. De man heeft een rijverbod gehad van 4 uur en een transactievoorstel.

Hennepkwekerij geruimd
BREDA: De politie trof op maandagmiddag een hennepkwekerij aan aan de Veilingkade. In een loods werden 400 hennepplanten met bijbehorende apparatuur aangetroffen. Het energiebedrijf is in kennis gesteld en stelde vast dat de spanning al van het net af was. In samenwerking met de gemeente Breda is de hennepkwekerij geruimd. De planten en apparatuur zijn te vernietiging in beslag genomen. De politie zal de gebruiker van het pand op een later tijdstip horen als verdachte.

Inbrekers nemen computerapparatuur weg
ZUNDERT: In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Industrieweg. De daders waren vermoedelijk over het hek geklommen en vervolgens op onbekende wijze het pand binnen getreden. Ze namen computerapparatuur weg. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst