Getronics PinkRoccade

KPN en CSC voor ICT-dienstverlening op lange termijn

Nieuwegein, 24 juli 2007 Persbericht Uitgever Independent News & Media kiest voor Getronics PinkRoccade NS selecteert Getronics PinkRoccade, KPN en CSC voor ICT-dienstverlening op lange termijn

N.V. Nederlandse Spoorwegen heeft met Getronics PinkRoccade, KPN en CSC een contract getekend voor het management en de levering van de totale ICT-dienstverlening. KPN en Getronics PinkRoccade leveren vanuit een Vennootschap onder Firma (VOF) de werkplek- en datacenter dienstverlening aan de NS. CSC levert het managementinstrument en de servicedesk.

Getronics PinkRoccade gaat ongeveer 7400 werkplekken beheren en inrichten conform haar Future-Ready Workspace, een totaalconcept met oplossingen en dienstverlening rondom de werkplek, met als doel medewerkers productiever, flexibeler en innovatiever te maken. Het huidige NS IM&T werkplekconcept wordt hierbij gebruikt om de basisdienstverlening te leveren. Voor de NS medewerkers betekent dit dat ze beter gaan samenwerken en sneller, beter en veilig over de juiste informatie kunnen beschikken. Waar de reizigers weer van profiteren.

CSC brengt de Dynamic SourcingSM benadering in. Door dit management-instrument wordt het mogelijk om als verschillende ICT-dienstverleners en NS samen succesvol te kunnen samenwerken onder één contract. CSC levert daarnaast de Enterprise Service Desk die een cruciale rol speelt bij de afhandeling van ICT incidenten en verzoeken van NS medewerkers.

KPN gaat CyberCenter Hosting Services aan NS leveren. Hiermee beschikt NS over een optimaal beveiligde en continue beschikbare ict-omgeving voor haar bedrijfsapplicaties en gegevens. Daarnaast levert KPN een groot aantal 'on demand'-diensten zoals storage en back-up. Dit jaar nog zullen een aantal SAP diensten en de website van de NS door KPN gehost worden.

CIO Kostas Gerogiannis van de NS ligt toe: âDe huidige contracten met leveranciers liepen af, waardoor we een Europese aanbesteding hebben uitgeschreven. Van de 15 leveranciers die hebben ingeschreven hebben we er eerst vijf geselecteerd. De kostenbesparingen, kwaliteitsverbetering en continuïteit van de aanpak heeft ons doen besluiten om voor de VOF Getronics PinkRoccade en KPN te kiezen in combinatie met de innovatieve kracht van CSC. Mede op basis van een veranderende NS draagt deze beslissing bij tot het realiseren van onze nieuwe doelstellingen.â

âWe zijn erg blij dat de NS voor Getronics PinkRoccade heeft gekozenâ, zegt Michel de Meijer, CEO van Getronics PinkRoccade. âDe NS is al jaren een gewaardeerde relatie waarbij de focus ligt op intensief partnerschap en innovatie. Met het tekenen van deze overeenkomst wordt onze relatie verder uitgebreid.â

âKPN is trots op dit contract met de NS. Het vormt de basis voor een unieke samenwerking tussen vier partijen die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de invulling van de visie en strategie van NS op het gebied van ICT. Dit sluit naadloos aan bij de strategie van KPN om hoger in de ICT-waardeketen oplossingen te leveren aan zakelijke klantenâ, aldus Eelco Blok, lid Raad van Bestuur bij KPN en verantwoordelijk voor de Zakelijke Markt.

Algemeen directeur CSC Nederland Paul van Roozendaal zegt: âCSC is er trots op dat de NS voor CSCâs Dynamic SourcingSM benadering heeft gekozen als basis voor het samenwerkingsverband van de vier partijen NS, CSC, Getronics PinkRoccade en KPN. De benadering van CSC biedt aan de NS een optimale ICT-dienstverlening met een hoge mate van beheersbaarheid en innovatie voor de NS bedrijfsprocessen. De manier van samenwerking tussen de vier partijen is uniek in de Nederlandse markt en realiseert interessante nieuwe mogelijkheden binnen de ICT-dienstverlening voor de toekomstâ.