Verzamelpersbericht dinsdag

's-Hertogenbosch, 24-07-2007

Aangehouden voor verboden wapenbezit

's-Hertogenbosch De politie heeft maandagavond een 28-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De Bosschenaar was in het bezit van een balletjespistool, dat in beslag genomen is. In zijn woning werd ook een klappertjespistool aangetroffen en inbeslaggenomen. Omdat deze nepwapens op echte wapens lijken en gebruikt kunnen worden voor afdreiging, zijn ze verboden. De Bosschenaar is aangehouden voor verboden wapenbezit en ingesloten voor verhoor.


-----

Cuijk De politie heeft dinsdagmorgen een 17-jarige jongen uit Grave aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Getuigen zagen de jongen op de Beersebaan lopen met een mes in zijn handen. De jongen bleek in het bezit van een vlindermes. Hij is aangehouden voor verboden wapenbezit en ingesloten voor verhoor. De politie heeft het mes inbeslaggenomen.

Vrouw gewond na val van fiets

's-Hertogenbosch - Een 26-jarige Bossche vrouw is dinsdagmorgen gewond geraakt nadat zij op de Krullartstraat van haar fiets was gevallen. De Bossche viel met haar hoofd op de grond en verloor het bewustzijn. Toen de politie ter plaatse kwam, was zij nog niet aanspreekbaar. Het ambulancepersoneel heeft haar ter plekke onderzocht en daarna met vermoedelijk nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de valpartij was een slang van een vrachtwagen die op straat lag. De chauffeur was bier aan het lossen bij een horecagelegenheid aan de Krullartstraat. De chauffeur heeft zich op de plaats van het ongeval de gehele tijd over het slachtoffer ontfermd.

Politie treedt op tegen vrouwenmishandeling

Boxtel De politie heeft maandagavond een 19-jarige man uit Boxtel in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 16-jarige ex-vriendin te hebben mishandeld. Hij had even daarvoor op de Stationsstraat haar playstation, portemonnee, gsm en bril afgepakt. Ook zou hij haar geschopt en tegen de grond geduwd hebben. Hij kon vermoedelijk niet verkroppen dat het meisje de relatie had beëindigd. De politie stelde een onderzoek in en heeft de verdachte even later in zijn woning aangehouden. De spullen die hij van het meisje had afgepakt, zijn inbeslaggenomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor en in belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Vrouw aangehouden voor vernieling auto

Rosmalen De politie heeft maandagavond in de wijk Hondsberg een 41-jarige vrouw aangehouden. Zij had de auto van haar 44-jarige buurman vernield, die hiervan aangifte deed bij de politie. De twee hebben al enige tijd een conflict. De politie heeft de vrouw aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Verdachte rijdt bij aanhouding op agenten in

Schijndel De politie heeft maandagmiddag een 34-jarige man uit Schijndel aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging en poging doodslag.

Van de bedreiging, gepleegd op dinsdagavond 19 juni jl. deed een 43-jarige vrouw uit Sint Oedenrode aangifte bij de politie. Die stelde een onderzoek in en wilde de verdachte maandagmorgen in zijn woning aanhouden, maar hij wist met zijn auto weg te vluchten, waarbij hij op twee agenten was ingereden. De agenten konden net op tijd aan de kant springen en deden aangifte van poging doodslag. De verdachte is s middags alsnog aangehouden op de Leeuwstraat te Volkel. Hij is ingesloten voor verhoor.

Bosschenaren stelen geld uit woning

Nuland De politie heeft maandagmiddag twee jongens van 15 en eentje van 18 uit s-Hertogenbosch aangehouden in een woning in een Nuland. Ze worden verdacht van diefstal uit deze woning. Ze waren op bezoek bij de 14-jarige dochter des huizes. Toen zij even boodschappen ging doen, bleven de Bosschenaartjes achter in de woning. Toen het meisje terug kwam, bleek er een geldbedrag te zijn weggenomen uit het huishoudpotje.

De politie heeft alledrie de Bosschenaren aangehouden en ingesloten voor verhoor. Ze zijn in belang van het onderzoek inverzekeringgesteld.

Poolse man op verboden terrein aangehouden

Herpen De politie heeft in de nacht van 23 op 24 juli een 41-jarige Pool (woonplaats onbekend) aangehouden op de Schaijkseweg te Herpen. De man bevond zich in een bouwkeet op verboden terrein, waar hij wilde overnachten. De politie heeft de Pool vervolgens overgebracht naar het Verdihuis.

Dronken automobilist rijdt tegen boom
Ravenstein De politie heeft dinsdagmorgen een 24-jarige automobilist uit Berghem aangehouden voor rijden onder invloed. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd. Op de Bredestraat in Ravenstein was de dronken bestuurder tegen een boom gereden. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Oss, waar hij is aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Bij de verdachte is bloed afgenomen om het alcoholpromillage vast te stellen.