Partij voor de Vrijheid (PVV)


dinsdag 24 juli 2007
Vragen van de leden De Roon en Wilders (beiden PVV) aan de minister van Justitie en aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over anti-homogeweld.


1.)
Heeft u kennis genomen van de berichtgeving dat wederom homo's in Amsterdam ernstig zijn mishandeld om reden van hun seksuele geaardheid (*)?

2.)
Bent u het met ons eens, dat het toenemende anti-homogeweld nu noodzaakt tot het nemen van kordate en effectieve maatregelen die verder gaan dan
de mededeling "dat aan het onderzoek prioriteit wordt gegeven"? Bent U bereid om, tezamen met het COC en de reclassering, actief op zoek te gaan
naar plekken waar de daders van dit soort geweld een taakstraf temidden van en ten dienste van de homo-gemeenschap kunnen verrichten?
3.)
Heeft de minister van Binnenlandse Zaken al met de politie overlegd over herkenbare registratie van geweld tegen homo's? Zo ja, wat zijn daarvan de
resultaten? Zo neen, bent u bereid dat overleg nu met de meeste spoed te gaan voeren en de Kamer over de uitkomsten daarvan te informeren?
4.)
Wanneer gaat u de vragen (2060718610) van het lid Brinkman en eerste ondergetekende beantwoorden over de mogelijke inzet van undercover agenten om geweldplegers tegen homo's te vangen?
5.)
Wilt U de Tweede Kamer voor de behandeling van de Justitiebegroting dit najaar informeren over de wijze waarop de rechterlijke macht omgaat met de verhoogde strafeisen van het Openbaar Ministerie t.z.v. anti-homogeweld en het O.M. opdragen daarvan een registratie bij te houden (**)?

(*)http://www.nu.nl/news/1168210/13/rss/Jongeren_belagen_opnieuw_homo% 27s.html
(**)http://www.nu.nl/news/1153699/10/OM_wil_zwaardere_straffen_tegen_h omogeweld.html


____________________