Actiebericht rokersactie maastricht

ROKERSACTIE MAASTRICHT



MAASTRICHT, 20070824 -- Aanstaande zondag 26 augustus voeren Partij tegen Betutteling voorheen Rokerspartij, Forces Nederland en Stichting Rokersbelangen in Maastricht gezamenlijk actie tegen een rookverbod in de horeca. Tijdens het Preuvenemint gaan zij niet alleen handtekeningen verzamelen, maar ook een opiniepeiling houden op terrassen. Hiermee willen zij de beeldvorming weerleggen als zou een groot deel van de Nederlanders voorstander zijn van een rookverbod in de horeca. Uit eerdere onderzoeken in Oss en in Amsterdam is gebleken dat dit niet het geval is.


Het Preuvenemint is een vierdaags culinair festijn op het Vrijthof in Maastricht. Het vindt dit jaar voor de 26-ste keer plaats.
Van donderdag 23 augustus tot en met zondag 26 augustus is er op het Vrijthof een opstelling van zo'n veertig stands waar men lekker kan eten, drinken, roken en genieten van een gevarieerd muziekprogramma.

De organisatoren van het onderzoek hopen hier een doorsnee van de regionale horecabezoekers aan te treffen. Politici zijn als observant voor het onderzoek uitgenodigd, maar hebben nog niet gereageerd.

Wiel Maessen zal zaterdag met zijn actieschip in Maastricht arriveren.
Handtekeningenformulieren zijn te downloaden van www.ptbvhrokerspartij.nl
Op Rokersdag 12 oktober zullen de handtekeningen voorgelegd worden aan regering en parlement.




Partij tegen Betutteling voorheen Rokerspartij