Persberichten Utrecht stad, 08.00 uur

Utrecht, 24-07-2007

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel had gedronken. Omstreeks 02.00 uur werd de 30-jarige man uit Vleuten gecontroleerd op de Daalsetunnel. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau 840 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een fietsendief aangehouden. Omstreeks 21.40 uur kreeg de politie de melding dat een fiets werd gestolen vanaf de Mauritsstraat. Agenten gingen direct ter plaatse en in de omgeving werd een 13-jarige jongen uit Utrecht aangehouden. De jongen verklaarde geld van zijn broer te hebben gestolen en dat hij dit nu terug moest betalen.

Tas tegen hoofd

UTRECHT- Op maandagavond raakte een meisje gewond nadat ze een aantal klappen had gekregen. Omstreeks 20.30 uur liep het 17-jarige meisje uit Woerden over de Catharijnesingel met een stel vriendinnen. Door een man met een onverzorgd uiterlijk werd ze vervolgens met een tas tegen haar hoofd geslagen. Zij klaagde over hoofdpijn en liep enkele kleine verwondingen op aan haar hoofd. Zij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Paardeveld; 0900-8844.

Tasjesrover

UTRECHT- Op maandagavond werd een vrouw van haar tas bestolen. Omstreeks 23.45 uur reed een 19-jarige vrouw uit Utrecht op haar fiets over de Amsterdamsestraatweg. Plotseling trok een onbekende man aan haar tas die ze om had hangen. De vrouw kwam ten val en de man ging er met haar tas vandoor. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Paardeveld; 0900-8844.

Momenteel nutteloos

UTRECHT- Op maandagmiddag namen twee winkeldieven een goed mee wat je nu helaas nog niet hoeft te gebruiken. Omstreeks 16.00 uur bemerkte winkelpersoneel van een winkel aan de Rijnkade dat twee personen de alarmlabels van twee zonnebrillen afhaalden en hiermee de winkel wilden uitlopen. Dit werd gezien en de twee vrouwen, 15 en 18 jaar uit Utrecht en Maarssen, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het is niet bekend of het duo de brillen nodig had voor zonvakantie.