Bewoners Schiebroek Zuid weten wat ze willen!

24/07/2007 09:00

Stichting Vestia Groep


Vestia doet onderzoek naar leefstijlen: hoe men het liefst woont, met wie en in wat voor omgeving

Begin 2007 heeft Vestia Rotterdam Noord een grootschalig onderzoek gehouden onder haar huurders in Schiebroek Zuid. Uit het onderzoek blijkt klip en klaar welke ideeën de bewoners hebben en wat hun wensen voor de wijk zijn. Paul Duyts, bedrijfsdirecteur van Vestia Rotterdam Noord is enthousiast over de respons en de resultaten,"We weten wat er leeft, wat gewaardeerd wordt en wat er beter kan. Daar willen we de komende jaren graag mee aan de slag. Vóór de bewoners, maar vooral ook mét de bewoners. Samen maken we Schiebroek Zuid nog mooier!"

Resultaten onderzoek
De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een boekje dat naar alle huurders van Schiebroek Zuid is gestuurd. Schiebroek Zuid is een echte gemengde en gevariëerde Rotterdamse wijk met bewoners uit alle lagen van de bevolking. En het is prettig wonen in Schiebroek Zuid, want de deelnemers geven aan redelijk tevreden te zijn over de buurt. De bomen, het groen, de singels, de ligging van de wijk dicht bij de stad en voorzieningen scoren allemaal hoog. Ook vinden veel inwoners het rustige, dorpse karakter van de wijk heel belangrijk. Het rustige karakter van de wijk wordt door de meeste bewoners als een groot voordeel beschouwd. Volgens veel bewoners mag het allemaal best nog wat ruimer en landelijker. De meeste deelnemers zien graag dat hun wijk qua samenstelling een afspiegeling wordt van de Rotterdamse samenleving. Daarbij zijn de meeste bewoners best tevreden met hun woning: de indeling en de grootte zijn prima in orde. Wat er ontbreekt is variatie in het aanbod van de woningen.

Inbreng van bewoners
Meer dan 30% van de bewoners heeft meegedaan aan het onderzoek; een respons die veel hoger ligt dan normaal. De resultaten van het onderzoek vormen voor Vestia Rotterdam Noord belangrijke input voor de vernieuwing van Schiebroek Zuid. Vestia wil aan een wijk bouwen die past bij de voorkeuren en stijl van de bewoners. En Vestia wil de bewoners ook graag blijven betrekken bij de ontwikkeling en het onderhoud van de buitenruimtes en bij het leefbaar houden van de wijk. Het gaat er nu om het Masterplan dat de deelgemeente en de corporaties samen hebben gemaakt, verder concrete invulling te geven op een manier die ook aansluit bij de wensen van bewoners.

Over Vestia
Vestia Rotterdam Noord is één van de 13 Vestia-corporaties. Vestia biedt woonservice aan de bewoners van zo'n kleine 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concern-model. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken.