Ingezonden persbericht


LANCOM introduceert gebruikersvriendelijke en stijlvolle VoIP-telefoon

Nieuwe SIP-telefoon LANCOM VP-100 uiterst betrouwbaar

Tilburg, 24 juli 2007 - LANCOM Systems brengt met de LANCOM VP-100 een VoIP-telefoon (Voice over IP) op de markt, die een snelle inzetbaarheid combineert met maximaal gebruiksgemak. Hiermee legt LANCOM de basis voor de succesvolle inzet van VoIP in bedrijven. De LANCOM VP-100 is gebaseerd op de SIP-standaard (Session Initiation Protocol) en is op maat gemaakt voor de behoeften van Europese zakelijke gebruikers. Het toestel is voorzien van een overzichtelijk bedieningspaneel, een ergonomische handset en een stijlvolle 'look & feel' die perfect past binnen moderne kantooromgevingen.

De telefoon is in zakelijke omgevingen het meest gebruikte middel om te communiceren met klanten, partners en leveranciers. Het belangrijkste is dat het toestel makkelijk is in het gebruik en betrouwbaarheid biedt. De LANCOM VP-100 is in combinatie met een LANCOM VoIP-gateway of een VoIP-optie voor LANCOM-routers in enkele seconden in gebruik te nemen. Als het toestel is aangesloten, hoeft de gebruiker alleen maar een nummer in te toetsen en op OK te drukken om de telefoon te activeren. De nieuwe VoIP-telefoon biedt functionaliteit om gesprekken in de wacht te zetten, te wisselen en door te verbinden. Daarnaast omvat het toestel een telefoonboek, bellijsten, speakerfunctie, driewegsconferentiemogelijkheden en een aansluiting voor een headset.

"Europese zakelijke gebruikers hanteren hun kantoortelefoon anders dan die in Azië of de Verenigde Staten", zegt Roland Burlaga, Voice-over-IP Product Manager bij LANCOM Systems. "Succesvol gebruik van VoIP staat of valt met de gebruikersacceptatie. De LANCOM VP-100 is afgestemd op Europese behoeften. Bovendien is het toestel voordelig en zeer eenvoudig te installeren op LANCOM VoIP-gateways. LANCOM biedt hiermee mkb-bedrijven een aantrekkelijk alternatief voor ISDN."

Prijs en beschikbaarheid

De LANCOM VP-100 is vanaf heden beschikbaar voor een prijs van 159 euro (excl. btw) of van 755 euro (excl. btw) voor een set van vijf stuks.

###

Over LANCOM

LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading (VK), Wenen, Bolzano (Italië), Madrid, Tilburg en Praag. Ralf Koenzen en Ulrich Prinz hebben het bedrijf opgericht en zijn de Managing Directors. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Voor meer informatie of digitaal beeldmateriaal:

LANCOM Systems GmbH Benelux en Frankrijk

Jan Buis

Tel.: 013-547 00 34

E-mail: jan.buis@lancom.de

Lammers van Toorenburg Benelux PR

Annemiek Driessen / Lianne Willemsen

Tel.: 030-656 50 70

E-mail: lancom@lvtpr.nl