Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vinger als entreebewijs

Brabants café introduceert innovatief toegangssysteem met vingerafdrukcontrole

Breda, 24 juli 2007 --- Café De Oriënt Express uit Valkenswaard heeft sinds vorige week haar toegangssysteem uitgebreid met een vingerafdruklezer. Hiermee wordt de vingerafdruk van bezoekers bij de ingang gescand en bestaat er een duidelijke controle wie en hoe oud de gasten zijn. De horecaonderneming is de eerste in Nederland met dit systeem en geeft hierbij gehoor aan het verscherpte beleid van de overheid om alcoholmisbruik onder jongeren terug te dringen.

Café de Oriënt Express maakt al jaren gebruik van een electronisch pasjessysteem voor bezoekers van het café. "Door de toenemende druk van de overheid ten aanzien van alocoholbeleid moet de horeca steeds innovatiever optreden. Wij bieden een sfeer van gezelligheid en veiligheid aan onze gasten. Het is daarbij onze taak om selectief te zijn bij de deur," legt horecaondernemer Peter Dollekens uit.

In samenwerking met mobiele technologieprovider ClubMessage uit Breda is het bestaande toegangssysteem uitgebreid met een vingerafdruklezer. De ervaring van Peter Dollekens is dat een pasje alleen niet genoeg is. "Ik merk keer op keer dat mensen moeite doen om toch binnen te mogen. De vingerafdrukcontrole is een extra maatregel om te voorkomen dat wij de verkeerde doelgroep binnenlaten. Je kunt je pasje vergeten, maar je vingerafdruk draag je altijd bij je." Bezoekers van het café moeten zich registreren bij de entree.

Het systeem van ClubMessage slaat slechts een klein gedeelte van de vingerafdruk op. Bijzonder hieraan is dat de computer meteen alle bijbehorende persoonsgegevens herkent bij plaatsing van een gescande vinger op de reader. Dollekens verwacht veel van de vingerafdruklezer in de toekomst. "Wanneer meerdere horecabedrijven gebruik gaan maken van dit electronisch toegangssysteem, dan leveren wij als collectief een constructieve bijdrage aan het verscherpte alcoholbeleid."

Over de Oriënt Express

De Oriënt Express bestaat 20 jaar en is een weekendcafé voor uitgaanspubliek tussen de 16 en 25 jaar. Het café biedt ruimte aan 350 personen en heeft een regionale functie binnen het Brabantse uitgaansdorp Valkenswaard.

Over ClubMessage

ClubMessage levert zakelijke diensten op het gebied van sms, mms en interactieve video en bereikt wekelijks meer dan een miljoen mensen per sms via haar eigen sms-netwerk; twee van de drie grootste uitgeverijen van Nederland werken met ClubMessage, bijna de helft van alle sms-acties op televisie wordt technisch mede mogelijk gemaakt door ClubMessage, 90 procent van alle cafés/clubs die hun klanten via sms bereiken, doen dit via ClubMessage, en bij een groot gedeelte van de berichten die Nederlandse sms-bedrijven versturen, wordt gebruik gemaakt van de technologie van ClubMessage.

ClubMessage behoort tot de Deloitte Technology Fast 50, een ranglijst van de vijftig snelstgroeiende technologiebedrijven van Nederland. Meer informatie is te vinden op www.clubmessage.nl