Politie Amsterdam-Amstelland



Politie lost dodelijke schietpartij op / Geldershoofd (24/07/07)

Op 19 juli 2007 is een verdachte van doodslag/moord aangehouden nadat hij is herkend door een getuige. De verdachte heeft inmiddels bekend.

Op 11 juni 2007 werd in de lifthal, op de vierde etage, van de flat Geldershoofd het levenloze lichaam aangetroffen van een 30-jarige man. Hij bleek met een schot om het leven te zijn gebracht. Bureau opsporing van politiedistrict Oost startte direct een uitgebreid technisch- en tactisch opsporingsonderzoek.

Het onderzoek, dat heeft geleid tot de aanhouding van de verdachte, werd bemoeilijkt doordat getuigen geen verklaring durfden af te leggen uit angst voor represailles. Uiteindelijk kon de verdachte worden ontmaskerd doordat een getuige zich meldde bij de politie en de verdachte herkende bij een fotoconfrontatie.

De verdachte liep tegen de lamp toen hij afgelopen woensdag bij een verkeerscontrole werd aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Toen hij werd gehoord over de schietpartij, bekende hij uiteindelijk het dodelijke schot te hebben gelost. De verdachte had het op het geld van het slachtoffer gemunt. Toen deze zich verzette viel het dodelijke schot. De schutter sloeg vervolgens op de vlucht.

Hieronder volgt het persbericht zoals deze op 12 juni 2007 is uitgebracht: Man doodgeschoten in flatgebouw / Geldershoofd Maandagnacht werd in een flatgebouw aan Geldershoofd het levenloze lichaam aangetroffen van een 30-jarige Nigeriaanse man. Hij bleek door vuurwapengeweld om het leven gekomen. Bureau Opsporing van district Oost heeft de zaak in onderzoek. Even na 23.00 uur kreeg de 1-1-2 alarmcentrale een telefoontje dat er een man op de grond lag in een portiek van Geldershoofd en er mogelijk was geschoten. Agenten en hulpverleners reageerden onmiddellijk maar voor het slachtoffer bleek alle hulp tevergeefs. Uit eerste onderzoeksresultaten blijkt dat de man is doodgeschoten. Het Forensisch Technisch Onderzoeksteam heeft uitgebreid sporenonderzoek verricht op de plaats delict. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Overval avondwinkel / Beethovenstraat (24/07/07)

Op maandag 23 juli 2007 omstreeks 23.50 uur is een avondwinkel aan de Beethovenstraat overvallen. Onder bedreiging van een vuurwapen moest de medewerker van de avondwinkel het geld uit de kassalade aan de daders te afgeven.

De twee onbekende mannen hadden hun gezicht afgedekt en sloegen na de overval met een onbekende buit op de vlucht. De mannen zijn sindsdien spoorloos. Het gaat om twee negroide mannen waarvan één een krachtig postuur had. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, een jas met capuchon die van boven wit was en van onder blauw, witte schoenen en zwarte handschoenen. De andere man had een tenger postuur. Hij droeg een donkerblauwe jas, een camouflage broek met de kleuren wit / zwart / grijs en bruine handschoenen.

De politie wil graag in contact komen met eenieder die getuige is geweest van deze overval of aanslaat op genoemd signalement. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen via het telefoonnummer: 0900-8844.