Gemeente Zwolle

Dubbele hoeveelheid oud papier opgehaald halverwege proef Aa-landen en Brinkhoek


Datum uitgave: 07/24/2007

Sinds een half jaar wordt er als proef met veel succes in een gedeelte van de Aa-landen en Brinkhoek het oud papier en karton huis-aan-huis opgehaald via blauwe papiercontainers. Halverwege de proef is er bijna de dubbele hoeveelheid oud papier opgehaald ten opzichte van vorig jaar. Dit is een mooi resultaat, dat is behaald dankzij 95% van de bewoners van 2500 woningen die meedoen met de proef.

Stijging inzameling

Sinds de aanvang van de proef is er in een half jaar tijd totaal 218 ton aan oud papier opgehaald via de papiercontainers. In vergelijking met de reguliere inzameling in de eerste helft van vorig jaar was dit slechts 129 ton. Uit de inzamelcijfers blijkt dat de hoeveelheden papier elke maand nog stijgen. Uit de laatste gegevens blijkt zelfs dat er in de maand juli van dit jaar met de papiercontainers zelfs al bijna de dubbele hoeveelheid papier is ingezameld vergeleken met de 19 ton papier in juli 2006.

Doelstelling

Met de proef wil de gemeente Zwolle onderzoeken of een efficiëntere scheiding van oud papier en karton uit het restafval mogelijk is. Momenteel wordt gemeentebreed namelijk zo'n 60% van het oud papier gescheiden aangeleverd, terwijl de landelijke doelstelling 85% is. Na één jaar wordt de proef geëvalueerd en wordt besloten wat de toekomstige inzamelmethode van oud papier gaat worden.

Informatie

Meer informatie over de afvalinzameling staat in de afvalwijzer, of op de websites van ROVA en gemeente Zwolle, zie onderstaande links.