George Kooymans reikt eerste exemplaar Nederpop feitjesboek uit


99 Nederlandse Muziek Facts met 400 namen en 250 titels

LICHTENVOORDE, 20070724 -- George Kooymans (Golden Earring) heeft het eerste exemplaar van het Nederpopboek 99 Nederlandse Muziek Facts uitgereikt aan auteur Patrick Orriëns. 99 Nederlandse Muziek Facts is het eerste Nederlandse muziekboek dat onverwachte connecties, internationaal succes en verkoopcijfers samenbrengt in korte verhalen over Nederlandse artiesten. Het gelimiteerde boek is alleen te bestellen via de website www.99Facts.nl

Na het voorwoord door George Kooymans (Golden Earring) volgen meer dan 400 namen en 250 titels. Van Malando in de jaren 30 via Willy Alberti in de jaren 50, Tee-Set, Shocking Blue en George Baker in de jaren 60 over Focus en Golden Earring in de jaren 70, Maywood en Urban Dance Squad in de jaren 80, LA Style, Vengaboys en 2 Unlimited in de jaren 90 en Junkie XL, Fedde le Grand en Tiesto in het nieuwe millennium.

Maar ook weetjes over Dollly Dots, Babe, Luv, Herman Brood, Guus Meeuwis, The Shorts, André Hazes, André van Duin, Marco Borsato, the Cats, Albert West, Normaal, Jovink, Johan Cruyff, Peter Koelewijn, Boney M, Elvis, Ten Sharp, Doop, Frans Bauer. Maar ook over de relatie tussen AC/DC, Rolling Stones, Elvis en de Beach Boys met Nederland.

99 Nederlandse Muziek Facts
Auteur: Patrick Orriëns
120 pagina's in kleur (18x18 cm)
Prijs van het boek: 10 euro (ex. verzendkosten)
Verzendkosten door heel Nederland: ¤ 2.50
Bestellen/meer info, zie: www.99Facts.nl
Gelimiteerde oplage: 999 exemplaren





Patrick Orriëns