Zes Rotterdammers exposeren in Gerechtsgebouw Rotterdam


ROTTERDAM, 20070724 -- Zes Rotterdamse kunstenaars exposeren hun werk op een groepstentoonstelling in het Gerechtsgebouw op de Kop van Zuid. In het zittingszalencomplex aan de Wilhelminakade 125 is van 12 juli tot en met 30 september 2007 werk te zien van Chris van Harskamp, Robert Knoop, Anneleyn Leynse, Leyn Leynse, Ronald Oosterhof en Els van Teeffelen. Het werk van Leyn Leynse (1941 - 2006) wordt postuum getoond. De Dichter/schilder overleed vorig jaar in Parijs. De werken zijn in bruikleen gegeven uit privé-collecties en zijn niet te koop. Zijn thema's ontleende hij aan de verschrikkingen die zich in de wereld afspeelden.

Van de overige kunstenaars is het werk op de expositie wel te koop. Chris van Harskamp (Rotterdam, 1961 studeerde in 1985 af aan de Haagse academie voor beeldende kunst. Zijn subtiele tekeningen in inkt zijn veelal figuratief van aard.

Robert Knoop (Rotterdam, 1973) studeerde in 2001 af aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Hij wil met zijn schilderijen, naar eigen zeggen, 'de show stelen met zeer kleurrijk werk, waarin ik de werkelijkheid aanpas aan de wetten van de esthetica'.

Anneleyn Leynse (Rotterdam, 1969) is de dochter van Leyn Leynse. Zij studeerde onder meer aan de Academie Beeldende Kunsten te Rotterdam en in Budapest. Aan haar werk ligt een hartstochtelijk verlangen naar vrijheid ten grondslag, dat zij in haar schilderijen tot uiting wil brengen.

Ronald Oosterhof (1965) studeerde in 1996 af aan de Willem de Kooning Academie. Zijn tekeningen, schilderijen en videokunst zijn erop gericht ruimte te scheppen. `Het drama is slechts een bijwerking.'

Els van Teeffelen (1945) heeft verschillende kunstopleidingen gevolgd. Zij tekent, maakt grafisch werk en schildert en maakt daarbij van divers materiaal gebruik. Haar werk is literair/autobiografisch van aard.

Leyn Leynse (23-09-1941 - 7-11-2006) was een Nederlands schrijver, dichter en schilder. Na een paar jaar Amsterdams Lyceum vaart hij als ketelbink op de wilde vaart. Eind jaren zestig bureauredacteur bij Het Vrije Volk te Rotterdam. Reizen naar Noord-Afrika en Nabije Oosten. In Israël werkt hij in een Kibboets. In 1974 richt hij met de dichters Rien Vroegindeweij en Eddy Elsdijk de poëziewinkel "Woutertje Pieterse in Poëzie" op. Hij werkt mee aan literaire activiteiten van de Rotterdamse Kunststichting (Workshop Arbeidersliteratuur Rotterdam). In 1973 en 1977 leest hij voor tijdens Poetry International Rotterdam. In 1978 verblijft hij een half jaar in New York. De laatste 20 jaar werkt hij afwisselend in Parijs en Rotterdam. Hij begint te schilderen. Geschreven en beeldend werk vullen elkaar aan. Er is veel nagelaten werk. Bekroond werk: Anna Blamanprijs voor Afrika sterft in den vreemde, 1969. Herman Gorterprijs voor Antwerpen 1974.

Eddy Elsdijk opende de expositie op donderdag 12 juli.

Contact kunt u opnemen met Mr Eddy Elsdijk
Tel:0104365482 mailto:elsdijk.ej@zonnet.nl"