Politie Noord-Holland-Noord

Gezinsdrama in Hoogwoud (2e bericht)

Hoogwoud, 24-07-2007 o Aan de Koningspade in Hoogwoud heeft zich vanmiddag omstreeks 13.00 uur een familiedrama afgespeeld. De voorlopige conclusie luidt dat een 42-jarige veehouder eerst zijn 35-jarige vrouw en zijn hond heeft omgebracht en vervolgens zichzelf van het leven heeft beroofd. De politie is nog bezig met het onderzoek naar de toedracht.

Om 13.00 uur kreeg de politie een melding van een buurtbewoner dat hij zijn buurman onder verdachte omstandigheden van zijn huis naar de veestal had zien lopen. De man had een met bloed besmeurd shirt aan. De politie arriveerde om 13.10 uur en trof in de woning het levenloze lichaam van de vrouw aan. Zij was met geweld om het leven gebracht. Iets verder in de woning werd de gedode hond aangetroffen. Vanuit de veestal waren klappen gehoord. Dit was de reden dat de agenten met kogelwerende vesten en met een politiehond de stal betraden. Op de hooizolder werd het levenloze lichaam van de veehouder aangetroffen. Hij had zichzelf van het leven beroofd, waarbij geen sprake bleek van een vuurwapen.

Onderzoek

De politie doet op dit moment onderzoek naar de aanleiding van dit drama. De kinderen van het echtpaar, twee jongens van acht en vijf jaar en een meisje van negen maanden, worden door de familie opgevangen. Op het moment van de gebeurtenis logeerden de kinderen bij de familie elders.

Bijeenkomst voor omwonenden

De gemeente Opmeer heeft vanavond om 20.00 uur een bijeenkomst georganiseerd voor de omwonenden. Burgemeester Nijpels heeft een korte toelichting gegeven en de omwonenden hebben gelegenheid gehad om vragen te stellen. Slachtofferhulp was ook tijdens deze bijeenkomst aanwezig. Om 19.00 uur heeft de politie en de gemeente Opmeer een persconferentie gehouden.

Burgemeester G.J.A.M. Nijpels en politiechef G. Heijstee hebben voorafgaand aan deze bijeenkomst hun oprechte deelneming betuigd aan de familie.

Laatst gewijzigd 24-07-2007 21:25 | © Politie Noord-Holland Noord |