Menicon koopt flat-pack-technologie

24/07/2007 20:23



PR Newswire



NAGOYA, Japan, July 24 /PRNewswire/ --
Menicon Co., Ltd. koopt flat pack-technologie, waaronder alle intellectuele eigendommen en overige gerelateerde onderdelen, van 1800CONTACTS en ClearLab International. De overeenkomst werd op 24 mei gesloten tussen Menicon en 1800CONTACTS/ClearLab International en alle transacties werden voltooid op 15 juni. Menicon sloot in december 2004 een licentieovereenkomst met 1800CONTACTS, waarmee Menicon de exclusieve licentiehouder van deze technologie werd in Japan, de op één na grootste contactlensmarkt in de wereld na de Verenigde Staten. Door dit nieuwe koopcontract wordt Menicon de enige eigenaar van de flat pack-technologie wereldwijd, zodat het bedrijf de technologie op de markt kan brengen als flat pack wegwerp contactlenzen en andere fabrikanten toestemming kan geven om de technologie te gebruiken. Na deze aankoop trad het voormalige ClearLab R?-team onder leiding van de heer Steve Newman met ingang van 15 juni in dienst bij Menicon.

"Menicon was de aangewezen partij om de flat pack-technologie te bezitten en te exploiteren," zei Jonathan Coon, CEO van 1800CONTACTS.

"De flat pack-technologie zal een belangrijke rol spelen in het werkelijk wereldwijd maken van het bedrijf," zei dr. Hidenari Tanaka, president van Menicon Co., Ltd.

Menicon zal de flat pack-eendagslens "Menicon 1day" in Singapore fabriceren en exporteren naar markten wereldwijd, waaronder Japan.

Over Menicon:
Menicon Co., Ltd. (www.menicon.com) werd opgericht in 1951 door de heer Kyoichi Tanaka. Menicon is Japans eerste en grootste fabrikant van contactlenzen en wordt nu vertegenwoordigd in meer dan 30 landen. Menicon richt zich op elk terrein in de zachte en GP contactlensindustrie, waaronder materiaalontwikkeling, lensontwerp en fabricage van contactlenzen en verzorgingsproducten. Menicon is wereldleider in de ontwikkeling van hyper-Dk GP (Menicon Z) en zachte contactlenzen (Menicon PremiO).

Contactpersoon:
Toshio Matsushima
Global Marketing Division
Menicon Co., Ltd.
Telefoon: +81-52-937-5021
Fax: +81-52-935-1121
E-mail: info-overseas@menicon-net.co.jp
URL: http://www.menicon.com/

Website: http://www.menicon.com
Toshio Matsushima, Global Marketing Division van Menicon Co., Ltd., +81-52-937-5021, +81-52-935-1121 (fax), info-overseas@menicon-net.co.jp