Antillenhuis


5 Goud, 4 zilver en drie brons voor Antillen bij Judo Individueel

Foto: Antillenhuis/Pevry Press

Vandaag, dinsdag 24 juli, vonden de individuele wedstrijden plaats van Judo Individueel, in het Judocentrum Lu Gia Jen. Het werd een spannende middag, die werd bijgewoond door o.a. de Gezaghebber van Saba, Sydney Sorton, en de Plaatsvervangend Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, mw. mr. Mavis Brooks. Zij overhandigden de medailles aan de Antilliaanse winnaars. Alwin Toppenberg, die namens het Bestuur van de Koninkrijksspelen aanwezig was, reikte de Nederlandse medailles (7 goud) uit. Voor de Nederlandse Antillen was het een fantastische judo-middag, met de volgende resultaten:


- Dames:

- tot 44 kilo: Brons voor Jeyhatti Huntington
- tot 48 kilo: Brons voor Gabriella Zuidam
- tot 52 kilo: Goud voor Rigneida Provence, die vandaag tevens 16 jaar oud is geworden. De hele zaal zong 'Lang zal ze leven' voor haar aan het einde van de huldiging


- tot 57 kilo: Zilver voor Anouchka Sambo
- tot 63 kilo: Zilver voor Shermely Ricardo
- boven 63 kilo: Brons voor Myriana Sintiago


- Heren:

- tot 50 kilo: Gedeeld Zilver voor Kendymor Sambo (ondanks blessure)
- tot 55 kilo: Goud voor Denzel Levenstone
- tot 60 kilo: Goud voor Ivan Bell
- tot 66 kilo: Zilver voor Sohaylor Molina
- tot 73 kilo: Goud voor Michelangelo Bell
- boven 73 kilo: Goud voor Xavier Janga

De Bell broers behaalden beiden goud. Vader en coach Aartwichgt Bell, had zo veel vertrouwen in de prestaties van zijn zonen, dat hij bij de laatste wedstrijd van Michelangelo rustig een ijsje at, zonder aan coachen toe te komen.

Michiel de Bodt, studente van de Hogeschool Den Haag, richting Sportmanagement, met als stage-opdracht het judo-onderdeel van de Koninkrijksspelen Sport, was aanwezig om de bezoekers uitleg te geven m.b.t de sport.

De teamwedstrijden van as. donderdag zijn, voor diegenen die helaas niet bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn, live te volgen via www.koninkrijksspelen2007.nl Indien men op de judo klikt, kan men alle wedstrijden via internet bekijken. Alle wedstrijden worden gefilmd door de webcam van het judocentrum.

Voor persfoto's en/of meer informatie: Antillenhuis, Voorlichter de heer Norman Serphos serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 24-07-2007 Bron: Antillenhuis