Nieuwe AO: "De kabbala".

Wat is de kabbala? Stel de vraag aan iemand die het weten kan, een rabbijn bijvoorbeeld, en hij zal zonder nadenken antwoorden: 'De kabbala is de essentie van de joodse mystiek.' Kijk je hem dan vragend aan dan zal hij ter nadere toelichting zoiets zeggen als: 'De kabbala is lang geleden een geheime leer geweest. Een doctrine waarvan geen letter op perkament werd gezet en die onder de ingewijden fluisterend van mond tot mond ging. Als je dan je ogen open spert dan zal de rabbijn schik in het onderwerp krijgen, gemakkelijk gaan zitten en van wal steken. Voor de leergierige luisteraar belooft dat een héél interessant en onthullend verhaal te worden. Dit "verhaal" is nu neergelegd in AO 2879.

Nico Baaijens, de auteur van dit AO, is technisch journalist. Hij schreef enkele jaren geleden diverse AO-boekjes over uiteenlopende onderwerpen. Baaijens is auteur van tal van populair wetenschappelijke boeken en tijdschriftartikelen. Ook is hij verzamelaar van antieke tel- en rekenmachines die hij allemaal in een informatieve website heeft ondergebracht: www.calculi.nl/


Het AO 'De kabbala' (AO 2879) is te bestellen voor ¤ 3,25 excl. verzendkosten bij AO, via de website: www.actueleonderwerpen.nl of bel 0320-286962. Of bestel de digitale uitgave van dit AO voor ¤ 1,95 (hier worden geen verzendkosten bij gerekend). Abonnees van de AO-reeks krijgen de uitgave automatisch thuisgestuurd.


IVIO Uitgeverij B.V.
IVIO Uitgeverij brengt sinds 1936 de populair-educatieve Actuele Onderwerpen reeks uit, met als doel hoogwaardige, exclusieve informatie op een objectieve en toegankelijke wijze voor een breed publiek te ontsluiten. Abonnees ontvangen elke twee weken een uitgave over een actueel onderwerp.

Kijk ook op onze website voor andere uitgaven of abonnementen: www.actueleonderwerpen.nl