Ingezonden persbericht


Persbericht

Wekelijkse vakantieactiviteiten voor kinderen in Het Dolhuys

HET IS TE GEK OM DEZE ZOMER IN
HET DOLHUYS TE ZIJN

Het Dolhuys organiseert in samenwerking met het Kreatief Atelier in de zomer wekelijkse vakantieactiviteiten voor kinderen in Het Dolhuys. Kinderen horen verhalen, kunnen zelf verhalen vertellen en geïnspireerd door deze verhalen mogen ze mooie dingen maken. Iedere activiteit heeft een relatie met het thema van het museum.

Woensdag 25 juli a.s. - Ik zie ik zie wat jij niet ziet Iedereen heeft zijn eigen fantasieverhaal. Misschien ben je wel heel goed in vreemde en bijzondere vormen en dingen zien in de wolken. Of heb je een hele wereld bedacht in je eigen tuin. In de rondleiding gaan we langs een aantal fantasieën in het museum. Daarna praten we in het atelier door over je eigen fantasie en verbeelding. En maken we iets moois om deze fantasie te laten zien.

Woensdag 1 augustus - Dit ben ik!
Vertel verhalen over jezelf. De middag start met een korte rondleiding, in de kastenkamer en in de ontmoetingenruimte. Hier zie je allemaal mensen die zichzelf laten zien op een bijzondere manier. Daarna ga je in het Kreatief Atelier je eigen portret schilderen.

Woensdag 8 augustus - Persoonlijke lijstjes maken

In het boek: Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht van Mark Haddon komen allerlei lijstjes voor die de hoofdpersoon - een jongen met een vorm van autisme - maakt. Zijn lievelingsdieren, redenen waarom hij een hekel heb aan geel of bruin etc. Wat voor eigen bijzondere lijstjes kun jij maken? Dit kan door bijvoorbeeld woorden te stempelen of met kleine tekeningen.

Woensdag 15 augustus a.s. - De mooiste vragen
In het museum zijn vragen heel belangrijk. Tijdens deze middag gaat het om vreemde vragen. In het museum gaan we langs een aantal voorwerpen, waar bijzondere of vreemde vragen bij horen. Daarna gaan we iets maken met een vraag erop. Een vraag die je steeds weer leest: op een bijzondere ochtend óf middag óf avond.

Wanneer: woensdag 25 juli, 1 augustus, 8 augustus, 15 augustus Waar: bij goed weer onder de bomen in de tuin bij het Dolhuys of in de binnentuin bij de knikkerbaan, bij slecht weer in het atelier en het museum.
Voor wie: voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Max. aantal: 12 (per middag)
Duur: 2 uur (eerst een kleine inspirerende rondleiding en daarna een opdracht).
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Prijs: E 5, - per kind (Inbegrepen zijn: entree museum, materiaal, begeleiding en drinken)
Aanmelden bij: Milli Lagerweij (023-5410680)

Meer informatie: Babette van de Weg,
Het Dolhuys, Schotersingel 2, 2011 JT Haarlem, 023-5410670

---- --