Nederlands Architectuurinstituut

Rotterdam, 3 juli 2007

Bouw je eigen fantasiegebouw!
Kinderworkshop Rotterdam Architectuurstad in de zomervakantie in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), iedere woensdag, donderdag en vrijdag van 25 juli t/m 31 augustus van 14 tot 16 uur.

Zou jij de skyline van Rotterdam wel eens willen veranderen? Dat kan, want in 2007 staat Rotterdam als architectuurstad in de schijnwerpers. Met bijzondere ansichtkaarten ga je de stad ineens heel anders bekijken. De Euromast kan een zweefmolen worden of de Erasmusbrug een vogel. Deze zomer kun je in het Nederlands Architectuurinstituut jouw meest fantastische gebouw maken voor een nieuwe Rotterdamse skyline.

Het NAi organiseert elke vakantie workshops voor kinderen. In de zomervakantie kunnen kinderen meedoen aan de workshop Rotterdam Architectuurstad. Het programma start met een rondleiding rondom het NAi gebouw. Deze rondleiding vormt een voorbereiding op de workshop en wordt gegeven aan de hand van een verhaal over een meisje dat Maaike heet. Zij speelt met de vormen van gebouwen in Rotterdam. De kinderen bekijken de specifieke vormen van een gebouw, laten daar hun fantasie op los en bedenken vervolgens een nieuw gebouw. Zo wordt de Euromast bijvoorbeeld een zweefmolen en de Erasmusbrug een vogel.

Wat kan je allemaal wel niet maken van het NAi gebouw? Misschien een dier, of een heel ander gebouw? Na de rondleiding gaan de kinderen in de workshopruimte aan de slag met het ontwerpen van hun eigen fantasiegebouw.

Praktisch
Wanneer: iedere woensdag, donderdag en vrijdag van 25 juli t/m 31 augustus
Tijden: van 14 tot 16 uur
Voor wie: kinderen van 6 tot en met 12 jaar
Kosten: EUR 5,- p.p., inclusief entree, begeleiding en materialen. EUR 3,- p.p., voor kinderen met een Jeugdvakantiepaspoort (JVP, een boekje voor alle kinderen die in Rotterdam op een basisschool zitten) Reserveren: Team Educatie, telefoon 010-440 1321.
---

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunnen journalisten zich wenden tot de persafdeling van het team Marketing en Communicatie van het NAi:
Afdeling Marketing & Communicatie, tel 010-4401255, 4401235 of 4401271 fax 010-4366975, e-mail press@nai.nl

Publieksinformatie over de kinderworkshop