Gemeente Roermond

Extra fietsenstallingen en verkeersmaatregelen tijdens Sjommelmèrt

Op woensdag 25 en donderdag 26 juli a.s. vindt de jaarlijkse Sjommelmèrt plaats in het westelijke deel van de Roermondse binnenstad. Een lint van gezellige marktkraampjes strekt zich dan uit vanaf het Zwartbroekplein tot op de Markt. De Markt, Marktstraat en Luifelstraat zijn dan niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Op deze dagen wordt de knip in de Swalmerstraat opengezet, zodat de weggebruiker via de Kraanpoort en de Swalmerstraat zijn weg kan vervolgen.

Het verkeer dient daarnaast op beide dagen rekening te houden met afgesloten straten. Zo zijn de Bakkerstraat, Luifelstraat, Markt, Marktstraat, Minderbroedersstraat, Molenstraat, Neerstraat, Paredisstraat, P. Vogelsstraat, Schuitenberg, Sint Christoffelstraat en Zwartbroekstraat op beide dagen niet toegankelijk voor het verkeer.

Bezoekers, die met de auto komen, kunnen voor meer informatie over de talrijke parkeermogelijkheden de website van de Gemeente Roermond (www.roermond.nl) bezoeken en de parkeerfolder uitprinten. Deze is ook gratis af te halen bij de balie van de Stadswinkel in het stadhuis.

In deze parkeerfolder staan ook de stallingsmogelijkheden voor fietsers aangegeven. Naast de gratis overdekte stallingen onder het Kloosterwandplein en in de Neerstraat (naast de Steenen Trappen) wordt ook weer de mobiele fietsenstalling in de Kruisherenstraat opgebouwd. Die laatste is tegen betaling van 1,- toegankelijk. Alle drie de stallingen zijn op beide dagen tot 22.00 uur geopend. Het gemeente-bestuur hoopt dat ook dit jaar weer vele bezoekers de weg naar de Sjommelmèrt vinden. "We nodigen dan ook iedereen uit om Roermond te bezoeken!", aldus een enthousiaste burgemeester Van Beers. Publicatiedatum: 16.07.2007 Bijgewerkt: 16.07.2007