Amsterdam Oud Zuid


Amsterdam International Fashion Week

Van woensdag 25 juli tot en met zaterdag 28 juli vindt de Amsterdam International Fashion Week plaats op het Museumplein. Het plein is vier dagen lang een plek waar jonge talenten en bekende (internationale) modeontwerpers elkaar ontmoeten. Een plein dat de chique modestraten van Amsterdam verbindt met De Pijp, de broedplaats voor jong talent. Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oud-Zuid is trots dat dit toonaangevend internationaal evenement plaatsvindt op het Museumplein.

Fashion Week
Foto: Jeroen Snijders

Amsterdam International Fashion Week is een vakevenement. De catwalkshows vinden plaats in tenten. De shows worden gegeven door de ontwerpers zelf en zijn dus alleen op uitnodiging voor inkopers, pers, stylisten en andere stakeholders.

Open voor publiek

Vanwege de enorme interesse voor mode, lifestyle en design wordt van zaterdag 21 tot en met zondag 29 juli echter ook een groots publiek programma georganiseerd: Laundry Days. Hieraan doen verspreid door de stad ongeveer 100 musea, galeries, winkels en clubs mee. In de tent op het Museumplein kunt u bij de informatiebalie de Fashion Weekly halen, het programmablad waarin alle locaties staan vermeld die deelnemen aan de Fashion Week. Of u kunt het programma downloaden via www.laundrydays.nl.

Tevens vindt tijdens Fashion Week in het weekend van 27-29 juli het Streetlab festival plaats; een straatmodefestival toegankelijk voor iedereen met catwalkshows, exposities en party's in de Westergasfabriek.