Gemeente Coevorden

Hesseln pakt oet tijdens Zuidenveld

Optocht Zweeloo Van 25 juli tot en met 29 juli staat Oosterhesselen in het teken van Zuidenveld. In deze vijf dagen is Oosterhesselen vol van straatversieringen, bogen, tuinen, verlotingen en een tentoonstelling. Iedereen is druk geweest met voorbereidingen voor een week vol feestelijkheden en activiteiten van deze geweldige traditie.

`Hesseln pakt oet` is de leus waarmee Oosterhesselen Zuidenveld ingaat. Nieuwe elementen in de programmering op vrijdag en zaterdag zijn boerengolf, spelletjes, een modeshow, een fietstocht en een pruverij met oude en nieuwe gerechten. De Zuidenveldfair wordt op zondag nog eens uitgebreid met de Magische Uitmarkt, zodat er dan zo`n 100 kramen op het Zuidenveldterrein staan. Voor de keuringen op vrijdag zijn maar liefst 81 pony`s en 129 paarden en veulens aangemeld. Voor de keuring van jongvee zijn 56 kalveren aangemeld en voor de open kalveropfokkampioenschappen voor de jeugd hebben zich 27 kinderen aangemeld. De jaarlijkse strijd om de bokaal in de achtkamp staat garant voor een spannende competitie tussen de acht Zuidenveldplaatsen (Aalden/Zweeloo, Coevorden, Dalen, gemeente Emmen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo, Odoorn).

Ook dit jaar is er een lichtroute en op donderdag de allegorische optocht.
In de plaatsen waar Zuidenveld wordt gehouden wordt in een grote oplage de Zuidenveldkrant verspreid met daarin een volledig programma van alle activiteiten.