Ingezonden persbericht


Persbericht Radio 2 - 24 juli 2007

Woensdag 25 juli 2007:

Radio 2 Zomerfestival: Van Morrison in Amsterdam (1977)

Woensdag 25 juli is Van Morrison dagartiest in het Radio 2 Zomerfestival. Tussen 22 en 23 uur zijn 30 jaar oude opnamen te horen van het concert dat de Ierse zanger gaf op 13 december 1977 ergens in Amsterdam. Bijzonder daarbij is dat Morrison een speciale gast meenam: Dr John. De legendarisch Amerikaanse rhythm & blues-pianist speelde ook mee op de ook in 1977 verschenen Morrison-elpee 'A period of transition'. De liveopnamen bevatten fraaie uitvoeringen van nummers als 'Cold wind in August', 'Fever' en 'Whenever we meet again'.

Radio 2 zet deze zomer negen weken lang dagelijks een andere artiest centraal. Hoogtepunt is iedere dag de uitzending tussen 22 en 23 uur van unieke liveopnamen van telkens een andere dagartiest. Marc Stakenburg verzamelde in de archieven van onder andere de VARA en de KRO bijzondere oude en fraaie recente concertopnamen. Tussen 2 juli en 31 augustus zijn concerten te horen van onder meer Elvis Costello, R.E.M., Charles Aznavour, Bløf en Jamie Cullum. De volledige lijst van 45 dagartiesten staat op www.radio2.nl.

Gedurende de dag wordt in elk programma een aantal nummers gedraaid van de dagartiest. Popdeskundige Leo Blokhuis speelt verspreid over de programma's Ontbijtradio, Gouden Uren, Tijd voor Twee, Schiffers.FM en Knooppunt Kranenbarg een popquiz over de dagartiest. De programma's haken bovendien op andere manieren in op de dagartiest: Ontbijtradio presenteert dagelijks een column, Gouden Uren heeft een quiz, Schiffers.FM de Muziekpuzzel en Knooppunt Kranenbarg de Top 3 van de dagartiest.

www.radio2.nl



Ingezonden persbericht