Politie Hollands Midden

Datum: 25 juli 2007

Hillegom Taxichauffeur beroofd, politie zoekt getuigen De politie is een onderzoek gestart naar een beroving van een taxichauffeur. De taxichauffeur, een 31 jarige man uit Den Haag, kreeg op zaterdag 21 juli de opdracht om twee mannen in Den Haag op te halen en hen naar Hillegom te brengen. In Hillegom, aan het einde van de rit rond 02.30 uur, gaf de chauffeur het bedrag aan wat de mannen hem verschuldigd waren. Daarop werd de taxichauffeur door beide mannen op een gewelddadige wijze beroofd van zijn portemonnee, waarna zij uitstapten en wegrenden in de richting van Veenenburg.

De politie hoopt dat er getuigen zijn die mogelijk de twee mannen hebben gezien. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Getuigen die anoniem wensen te blijven kunnen bellen naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Leiden Aanhouding voor bedreigen mensen De politie heeft dinsdag 24 juli rond 18.40 uur aan de Milanenhorst een 52 jarige Leidenaar aangehouden. De man was dronken en had daar met een keukenmes lopen zwaaien naar voorbijgangers. Die voelden zich bedreigd en belden de politie. De man is ingesloten en wordt de komende dagen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Leiden Verdachte van fietsendiefstal aangehouden De politie heeft dinsdagmiddag 24 juli rond 17.20 uur op het Rapenburg een 25 jarige man uit Leiden aangehouden. Hij reed daar op een fiets die hij kort daarvoor bij het station Lammenschans had gestolen. De diefstal was gezien door een agent die daar in zijn vrije tijd liep. Omdat hij met de fiets snel wegreed, kon hij op dat moment niet door hem aangehouden worden, maar belde onmiddellijk zijn collega's met het signalement van de man en de beschrijving van de fiets. Agenten zagen de man op het Rapenburg fietsen en wisten hem daar in te rekenen. De agenten herkenden de man als een veelpleger die al eerder (brom)fietsen had gestolen. Na overleg met justitie wordt hij donderdag 26 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie hoopt de rechtmatige eigenaar van de fiets te kunnen achterhalen en om de fiets aan hem/haar terug te kunnen geven.

Bodegraven Politie neemt auto inbeslag De politie heeft dinsdagmiddag 24 juli de auto van een 23 jarige man uit Bodegraven in beslag genomen. Een motoragent zag de man in zijn auto over de Burgemeester Kremerweg rijden en wist dat de man op dat moment zonder rijbewijs reed. Deze was eerder dit jaar door de politie ingevorderd voor het rijden onder invloed. De Bodegraver werd dan ook aangehouden, proces-verbaal aangezegd en zijn auto werd in beslag genomen.

Gouda Snelheidscontroles De politie heeft dinsdag 24 juli op twee locaties een snelheidscontrole gehouden met behulp van de radarauto. Dit leverde 194 overtredingen op. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de brievenbus verwachten. Dinsdagochtend werd van 10.25 tot 12.25 uur op de Kattensingel gecontroleerd. Er passeerden 936 voertuigen waarvan er 34 de maximumsnelheid van 50 km/h overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/h. In de middag werd van 12.55 tot 16.30 uur op de Koningin Wilhelminaweg gecontroleerd. Er passeerden 2338 voertuigen waarvan er 160 de maximumsnelheid van 50 km/h. overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/h. De politie controleert op deze weg, na aanleiding van klachten van omwonenden dat er te hard gereden wordt en de verkeersveiligheid in gedwang is. De politie zet de controles voort.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanhoudingen na burenruzie De politie van Nieuwerkerk aan den IJssel heeft op dinsdag 24 juli, rond 18.00 uur, na een uit de hand gelopen ruzie twee personen aangehouden. De ruzie ontstond op de Zwanendaal, waar de buren elkaar tegen kwamen. De ruzie liep uit op een handgemeen. Een man werd door twee andere mannen geslagen en geschopt. Door de tussenkomst van andere buren stopte de ruzie. De politie werd erbij geroepen en heeft de twee mannen aangehouden. De belaagde man heeft aangifte gedaan van mishandeling (leeftijden van de personen worden niet bekend gemaakt vanwege de privacy).

Bemiddeling bij burenruzie De wijkagent is het lokale aanspreekpunt van de politie. Het is zinvol om bij burenruzies de wijkagent in kennis te stellen. De wijkagent is een onafhankelijke partij die tussen de twee partijen kan bemiddelen. Door het gesprek aan te gaan kan de situatie leefbaar gehouden worden, wat voor beide partijen in het voordeel is.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --