CyberTech en Aletra slaan de handen ineen om groei te versnellen

25/07/2007 09:32



PR Newswire



ALKMAAR, Nederland, July 25 /PRNewswire/ -- De Nederlandse Voice Recording producent CyberTech gaat samenwerken met private equity firma Aletra Capital Partners. De overeenkomst houdt niet alleen een financiële injectie in het bedrijf in om de groei te versnellen, maar zal CyberTech ook op strategisch en operationeel niveau ondersteunen om zijn potentieel te benutten. Het voornaamste doel is om CyberTech's wereldwijde positie te versterken op de financiële markten, alsmede de markten betreffende publieke veiligheid en call centers. De eerste resultaten van deze succesvolle samenwerking zullen binnenkort al bekend worden gemaakt.

Na een geschiedenis van gestage organische groei heeft CyberTech kapitaal van buiten aangetrokken om zijn rol in de Voice Recording wereld uit te breiden. Otto van Linden, algemeen directeur van CyberTech: "Luc Lassche en Sil Steffens, oprichters van CyberTech, hebben voor Aletra Capital Partners gekozen vanwege hun praktische manier van werken. Zij investeren niet alleen maar zijn ook betrokken bij de activiteiten van CyberTech. Hun brede ervaring op het gebied van strategie, financiën en operationele processen zullen ons toegevoegde waarde brengen. Tevens kan Aletra's omvangrijke ervaring op de financiële markten ons helpen om onze positie in die industrie te versterken."

Voor wat Aletra Capital Partners betreft, past een investering in CyberTech perfect in hun profiel van investeringsdoelen. Medeoprichter Geert Postma: "Wij richten ons op sterke spelers in aantrekkelijke markten. CyberTech is een financieel gezond bedrijf. Het heeft zich tot voor kort voornamelijk gericht op het klein- en middenbedrijf, maar roert zich nu met succes op de markt van de grotere ondernemingen. Het potentieel is enorm en door CyberTech te helpen hun spreidingsgebied in de wereld te verbeteren en vergroten, kunnen we toegevoegde waarde creëren. In de manier waarop CyberTech werkt herkennen we onze eigen passie en onze eigen pragmatische aanpak. Ons 'huwelijk' werkt zeer goed. Onze communicatielijnen zijn kort, waardoor we snel besluiten kunnen nemen en tastbare resultaten behalen."

Over CyberTech

CyberTech B.V. Nederland ontwikkelt en produceert hardware en software oplossingen voor de controle, reproductie, analyse en verbetering van multimedia communicatie. CyberTech streeft ernaar innovatief te zijn door zich te richten op telecommunicatie oplossingen met toegevoegde waarde. De oplossingen worden via een wereldwijd netwerk van gecertificeerde agenten, distributeurs en technologische partners gedistribueerd, hetzij als versie voor de eindgebruiker, hetzij als OEM versie.

Over Aletra Capital Partners

Aletra Capital Partners is een private equity firma die zijn investeringen richt op middelgrote Europese ondernemingen. Aletra investeert in bedrijven, die een sterke concurrentiepositie en een topklasse management hebben en grote mogelijkheden om toegevoegde waarde te creëren. Hoewel het management altijd de controle behoud, is Aletra betrokken bij de activiteiten ten gevolge van zijn investeringen en zal, indien nodig, het management helpen op het gebied van strategisch, operationeel en financieel management.

Notitie aan de redacteuren:

http://www.cybertech-telecom.com

Voor meer informatie: CyberTech B.V., Arno Sybrandy, direct tel.: +31-72-566-2540, E-mail: arno.sybrandy@cybertech.nl