Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Opzoomerbijeenkomst drukbezocht

Op dinsdagavond 17 juli werd door Dagelijks Bestuurder Michel de Visser het boekje Bloemen in bloei uitgereikt aan vier Opzoomeraars uit deelgemeente Kralingen-Crooswijk.

Michel de Visser benadrukte het belang van Opzoomeren voor de deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Het is belangrijk dat het initiatief van bewoners wordt gestimuleerd, die zelf verantwoordelijkheid nemen voor activiteiten binnen hun straat. Opzoomeren levert veel voordelen op, want de buurt wordt schoner, veiliger en het contact tussen bewoners wordt beter omdat ze samen dingen ondernemen. Inmiddels zijn in Kralingen 82 straten actief bezig met Opzoomeren. In Crooswijk zijn er 30 straten actief, tegen 12 in De Esch. In totaal Opzoomeren er dus 120 straten in deelgemeente Kralingen-Crooswijk. De meerderheid van de bewoners opzoomert omdat straatactiviteiten gezellig zijn en de straat tot leven brengen. Daarnaast vinden mensen het belangrijk om goed contact met hun buren te hebben, waardoor ze zich uiteindelijk veiliger voelen. Opzoomeren helpt om de anonimiteit te doorbreken, zo staat te lezen in het boekje Bloemen in bloei. Het Opzoomerfeestje van vorige week werd goedbezocht, want circa 120 actieve Opzoomeraars kwamen naar Hal 4 aan de Watertorenweg 200.

Drie actieve Opzoomeraars uit deelgemeente Kralingen-Crooswijk kregen vorige week het eerste exemplaar van het boekje Bloemen in bloei. Sibel Eskici (rechtsonder, met kind) uit de Hommelstraat kreeg het eerste boekje van Michel de Visser. Ruza Nicolic (linksachter) uit de Van Reijnstraat en Gerard van Vliet (lange man rechtsachter) uit de Oostmaaslaan kregen het tweede en derde exemplaar van het boekje over Opzoomeren.