Gemeente Binnenmaas

Kiltunnel niet tolvrij tijdens werkzaamheden Heinenoordtunnel

Tijdens de renovatiewerkzaamheden van de Heinenoordtunnel moet er voor het gebruik van de Kiltunnel gewoon worden betaald. Dit in tegenstelling tot de vorige renovatie.

Rijkswaterstaat en de Kiltunnel hebben een zogenaamd calamiteitencontract. Dit houdt in, dat bij ernstige filevorming op het hoofdwegennet de Kiltunnel op initiatief van Rijkswaterstaat tolvrij wordt gegeven. In zon geval wordt de Kiltunnel door Rijkswaterstaat schadeloos gesteld voor gederfde inkomsten.

Tijdens de huidige renovatie van de Heinenoordtunnel heeft het verkeer op de A29 slechts met geringe verkeershinder te maken. Rijkswaterstaat heeft dan ook besloten geen beroep te doen op het calamiteitencontract, waardoor voor het gebruik van de Kiltunnel gewoon moet worden betaald.

De klapborden met de tekst Kiltunnel tolvrij die vorige week ten onrechte in de omgeving van de Kiltunnel en langs de N217 zijn geplaatst, hebben echter bij de weggebruikers de verwachting gewekt dat de Kiltunnel wel tolvrij zou zijn. Na overleg heeft Rijkswaterstaat besloten deze borden weer te verwijderen.