Gemeente Barneveld


Instemming met het herontwikkelingsplan voor 't Dijkje

Afbeelding bij bericht

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het herontwikkelingsplan voor 't Dijkje. Ook is ingestemd met het toepassen van een vrijstellingsprocedure voor de uitbouw aan het Livera-pand. Het ontwikkelingsplan wordt ter inzage gelegd voor zes weken.

Als onderdeel van het Centrumplan Barneveld is een herontwikkelingsplan voor het BDU-pand en de noordzijde van 't Dijkje ontwikkeld. Het huidige Dijkje krijgt een facelift; de gevels aan de noordzijde worden aangepast, waarbij de huidige houten overstekken met schuine daken plaats maken voor een verticale gevel. De zijgevel van het Livera-pand wordt versmald, waardoor 't Dijkje daar circa 1.80 meter breder wordt. Om de verloren ruimte te compenseren, wordt het pand aan de voorzijde met een driehoekige vorm uitgebreid. Er is voor deze vorm gekozen, omdat in het naastgelegen pand ramen in de zijgevel zitten.

Het bouwplan voor 't Dijkje past goed binnen het geldende bestemmingsplan. Alleen de uitbouw aan de voorzijde van het Livera-pand overschrijdt de bestemmings- en bebouwingsgrens.

De afwijking van het bestemmingsplan is echter zeer gering en eventuele alternatieve oplossingen voor compensatie van de versmalling van het pand zijn beperkt. Hierdoor kan het voeren van een inspraakprocedure redelijkerwijs geen meerwaarde op leveren. De gemeente gaat nu over tot de zienswijze-proce-dure. Dit betekent dat het herontwikkelingsplan gedurende zes weken ter inzage gelegd zal worden en dat belanghebbenden gedurende die termijn "zienswijzen" (= bezwaren) kunnen indienen.

Met de herontwikkeling van 't Dijkje wordt een "winkel-achtje" nu mogelijk gemaakt.

Barneveld, 24 juli 2007
Persbericht 07080
Mutatiedatum 25/07/2007