Gemeente Barneveld


Gemeente positief over bouwplan Lorsweg/Vondelstraat

Het college van burgemeester en wethouders is bereid medewerking te verlenen aan de realisering van 72 woningen en appartementen op het terrein tussen de Lorsweg en de Vondelstraat in Barneveld. De Woningstichting Barneveld heeft voor dit terrein een schetsplan ingediend.

De gemeente Barneveld oordeelt vanuit ruimtelijk oogpunt positief over het ingediende schetsplan van de Woningstichting Barneveld. De stedenbouwkundige opzet is wat de gemeente betreft akkoord en daarom is het bouwplan opgenomen in het woningbouwprogramma 2007.

De realisering van de 72 woningen en appartementen is echter in strijd met het bestemmingsplan, dat alleen de mogelijkheid biedt voor de bouw van eengezinswoningen. Op grond van artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) is het college bevoegd om vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan ten behoeve van de verwezenlijking van het project. Het college heeft het voornemen om gebruik te maken van de vrijstellingsbevoegdheid. Het college start dan ook de inspraakprocedure ter voorbereiding van het vrijstellingsbesluit. Het college ziet erop toe dat het project wordt voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing.

Barneveld, 24 juli 2007
Persbericht 07082
Mutatiedatum 25/07/2007