Gemeente Barneveld


Adviesbureau RAAP stelt Ontwerpnota Archeologiebeleid op

Afbeelding bij bericht

RAAP Archeologisch Adviesbureau stelt na de archeologische beleidsadvieskaart ook de Ontwerpnota Archeologiebeleid op. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders deze week besloten. In de ontwerpnota worden de contouren, de wettelijke kaders, de verplichtingen en kansen én de wensen en ambities van het gemeentelijke archeologiebeleid verwoord en uitgewerkt.

In de ontwerpnota komen richtlijnen en normen te staan voor het beheer, het behoud en (de noodzaak, de omvang en het soort) onderzoek van het gemeentelijk archeologisch erfgoed.

De ontwerpnota bestaat verder onder andere uit een samenvatting en een beschrijving van de betekenis van het archeologische erfgoed van en in de gemeente Barneveld, het beleids- en wettelijke kader waarmee rekening moet worden gehouden, de positie van de gemeente Barneveld en concrete voorstellen en adviezen voor publieksbereik, toerisme en recreatie. Met andere woorden: hoe kan het archeologisch erfgoed ook op het gebied van toerisme een rol (gaan) spelen. Daarnaast worden concrete voorstellen en adviezen opgenomen om over het archeologisch erfgoed te communiceren en belangstellenden te informeren.

Met het opstellen van de Ontwerpnota Archeologiebeleid is een bedrag van 17.000,- gemoeid.

Barneveld, 24 juli 2007
Persbericht 07083
Mutatiedatum 25/07/2007