Gemeente Barneveld


Belangrijkste bezwaarschriften Kootwijkerbroek-West weg

Afbeelding bij bericht

De gemeente Barneveld heeft deze en vorige week intensief overlegd met een aantal indieners van bezwaren tegen het Bestemmingsplan Kootwijkerbroek-West. In de meeste gevallen is vanwege de constructieve opstelling van beide partijen een oplossing gevonden. Zoals bekend, hadden de indieners van de bezwaren moeite met het bestemmingsplan, omdat de gevolgen van dit bestemmingsplan hen zouden beperken in de uitoefening van hun (agrarische) bedrijf.

De gesprekken met de ondernemers, die bezwaren tegen het bestemmingsplan hadden ingediend, waren erop gericht om gezamenlijk een oplossing te zoeken. Zowel de gemeente als de ondernemers waren het erover eens, dat het voor de kern Kootwijkerbroek goed is, als op korte termijn tóch kan worden gestart met de uitgifte van de bedrijfsgrond of de ontwikkeling van de woningen. Bij enkele bedrijven zullen in de komende periode nog procedures worden doorlopen om de gewenste aanpassingen verder te concretiseren. In ieder geval zijn concrete afspraken gemaakt en zijn wederzijdse
inspanningsverplichtingen gedefinieerd.

Met één van de grotere agrarische bedrijven is het helaas op dít moment nog niet gelukt om gezamenlijk een oplossing te vinden. Dit bedrijf handhaaft vooralsnog het bezwaar, maar na de zomervakantie proberen beide partijen tot overeenstemming te komen. Dan ontstaat ook duidelijkheid of sprake blijft van een verdere vertraging voor de realisering van Kootwijkerbroek-West.

De overige ingediende bezwaren, die geen betrekking hadden op de verwachte geurhinder, worden in de komende maanden beoordeeld.

Barneveld, 24 juli 2007
Persbericht 07085
Mutatiedatum 25/07/2007