Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Met Jeugdvakantiepaspoort gaat er een wereld open

De zomervakantie is begonnen en voor de meer dan 65.000 leerlingen van het basisonderwijs zijn weer fantastische activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten zijn gebundeld in het zogenaamde Jeugdvakantiepaspoort (JVP), een initiatief van Sport en Recreatie. Het JVP is dit jaar voor de 22e keer uitgegeven.

Goedkoop of gratis
Met het boekje, dat 130 paginas telt, kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar aan vele activiteiten gratis of tegen gereduceerd tarief deelnementijdens de zomervakantie van 23 juli tot en met 31 augustus 2007. Dankzij het Jeugdvakantiepaspoort kunnen veel kinderen kennismaken met musea, attractieparken, kindertheater, breakdance, sporten, en dergelijke. Tijdens diverse dagtochten kunnen kinderen zelfs de stadsgrens over. Het paspoort bevat 112 mogelijkheden voor een leuk dagje uit.

Op school uitgereikt
Kinderen kregen het JVP gratis op school uitgereikt. Daarnaast gingen 5.000 exemplaren in de vrije verkoop voor Rotterdamse kinderen die elders naar school gaan. Dichtbij huis is voor hen een groot en divers aanbod aan activiteiten.

Deelgemeente Feijenoord
Iin de deelgemeente Feijenoord staan de deuren open van Villa Zebra, Vogelklas Karel Schot, de bibliotheken, het OorlogsVerzetmuseum, Tennispark De Enk, Wereldwinkel Vreewijk en Lokaal Cultureel Centrum t Klooster. In het boekje staat welke activiteiten hier gepland zijn, compleet met openingstijden en de dagen dat men er terecht kan.

Voetbalclub Feyenoord
Veel kinderen in Feijenoord zijn voor Feyenoord. Ze kunnen hun hart ophalen tijdens de open dag van deze voetbalclub op Zuid, op woensdag
1 augustus. Rondom De Kuip zijn diverse attracties en spelletjes. Ze kunnen deelnemen aan een rondleiding door het prachtige stadion en Feyenoordspelers delen aan het einde van de dag handtekeningen uit. Maar het hoogtepunt van de dag is natuurlijk de presentatie van de selectie, met heel veel nieuwe gezichten. De hekken bij Feyenoord gaan open om 11.00 uur, de open dag eindigt om 16.30 uur. Het kost niets en alle leeftijden zijn welkom.

Circus Rotjeknor
De activiteiten uit het Boeke zijn teveel om op te noemen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld oefenen bij Circus Rotjeknor, dat dit jaar 15 jaar bestaat. Ze kunnen leren lopen op een bal, fietsen op een éénwieler, jongleren, koorddansen en nog veel meer.

* Wanneer? Maandag 27 t/m vrijdag 31 augustus.
* Waar? In de oefenruimte van Circus Rotjeknor (gymzaal van de Jan Prinsschool) op de hoek van de Binnenrotte en de Nieuwstraat, tegenover de Bibliotheek, vlakbij Station Blaak.
* Voor wie? Paspoorthouders vanaf 7 jaar.
* Kosten? Geen.

* Aanmelden? Ja, via telefoon 0800-023 01 12, van 9.00 tot 13.00 uur.

(foto: Circus Rotjeknor.)