Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Un Rutu: samen voor leefbare wijk Feijenoord

Een groep bewoners van Surinaamse komaf in de wijk Feijenoord heeft zich verenigd in de Stichting i.o. Un Rutu / Onze Wortels.

Toenadering
De stichting heeft als doel: mensen in de wijk kennis laten maken met elkaars achtergronden. Op deze wijze zoekt Un Rutu toenadering tot andere bevolkingsgroepen en wil men tot gezamenlijke activiteiten komen. Dit moet leiden tot een leefbare wijk Feijenoord, waar een ieder op een normale wijze met elkaar communiceert en plannen maakt.

Keti Koti
Zo organiseerde Un Rutu begin juli op de Persoonsdam kinderactiviteiten en activiteiten voor jong en oud, met traditionele zang en dans (foto). Ook waren er verschillende Surinaamse bandjes. Aanleiding hiervoor vormde de viering van 144 jaar afschaffing van de slavernij (Keti Koti) in voormalig Nederlands West Indië. Speciale gast op deze dag was portefeuillehouder Robbert Baruch van de deelgemeente Feijenoord.

Samenwerking
Een en ander gebeurde in samenwerking met Stichting Welzijn Feijenoord, Buurt en Speeltuinwerk (BSW), de wijkpolitie, deelgemeente Feijenoord, de Nieuwe Persoonshal en Roteb.

Informatie
Wilt u meer weten over Un Rutu of bent u geïnteresseerd in de activiteiten van deze stichting, ben dan met de voorzitter, Brian Fabies, via telefoonnummer (06) 43 20 49 10.