Vereniging VNO-NCW

Samenwerking VNO-NCW en Nederlands Verbond Groothandel(NVG)

25 juli 2007 - De ondernemingsorganisaties VNO-NCW en het Nederlands Verbond van de Groothandel (NVG) gaan nauwer samenwerken. Door de samenwerking ontstaat een aanzienlijk groter draagvlak voor een doelmatige ondernemingslobby voor de groothandel en de daaraan gelieerde internationale handel.

VNO-NCW werkt inmiddels samen met de koepel in het Nederlands midden- en kleinbedrijf MKB-Nederland, en wanneer de koepel van de groothandel zich voegt bij het samenwerkingsverband van de twee centrale ondernemingsorganisaties, leidt dit tot een nog sterkere ondernemingslobby op regionaal, landelijk en internationaal niveau.

De organisaties blijven als zelfstandige verenigingen bestaan. De samenwerking wordt geleidelijk gerealiseerd. Het bureau van het NVG wordt per 1 januari 2009 geïntegreerd in het bureau van VNO-NCW. Vooruitlopend daarop verhuist het bureau van het NVG zo spoedig mogelijk naar de Malietoren in Den Haag, waar VNO-NCW is gehuisvest. Vanuit het gemeenschappelijk beleidsbureau wordt beleid en uitvoering van lobby en andere vormen van belangenbehartiging voor de groothandel verzorgd. Daarbij behoudt het NVG de mogelijkheid, in afstemming, eigen standpunten naar buiten te brengen. Binnen het samenwerkingsverband van de centrale koepelorganisaties wordt een Handelsplatform opgericht waar de specifieke (groot)handelsdossiers zullen worden behandeld. De voorzitter van dit Handelsplatform, bij voorkeur afkomstig uit de groothandel, zal na overleg met het NVG worden aangewezen.

In samenwerking met: Nederlands Verbond van de Groothandel (NVG)

contact: communicatie@vno-ncw.nl | telefoonnummer: 070 349 01 67 | fax: 070 349 01 77