Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 25-07-2007

Alcomobilisten bekeurd
EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag is aan de Hagedoorn een 31-jarige man uit Emmen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij had een promilage van 0.7. De man had bovendien geen geldig rijbewijs. Hij kreeg voor beide feiten een proces-verbaal en daarnaast een rijverbod voor twee uur. (07-162224)

ASSEN In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een 29-jarige man uit Assen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man had een promilage van 0.7. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal. (07-162240)

KOEKANGE Woensdagochtend is aan de Hoge Linthorst een 53-jarige man uit Meppel aangehouden voor het rijden onder invloed. De man had een promilage van 1.3 in zijn bloed. Bovendien had de man geen geldig rijbewijs en was de auto niet APK-gekeurd. De man is meegenomen voor verhoor en krijgt voor de overtredingen een proces-verbaal. (07-162248)

ERICA In de nacht van dinsdag op woensdag is aan de Peelstraat een 24-jarige man uit Schoonebeek aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij had een promilage van 1.0. Omdat de man eerder voor dit feit is aangehouden heeft hij een dagvaarding meegekregen. (07-162232)

Rijbewijs ingevorderd

BORGER Dinsdagochtend is op de N374 het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige man uit Stadskanaal. Met een lasergun werd vastgesteld dat de man 56 km te hard reed op een weg waar 80 km/uur is toegestaan. De man is niet alleen voorlopig zijn rijbewijs kwijt; hij kreeg ook een proces-verbaal voor de snelheidsovertreding. (07-161990)

TomTom gestolen na tanken

VEENINGEN - Dinsdagnacht is een 38-jarige truckchauffeur zijn navigatiesysteem kwijtgeraakt. Nadat hij diesel had getankt ging hij bij het tankstation naar binnen en liet de truck onafgesloten staan. In een paar minuten tijd is de TomTom uit de cabine gestolen. De politie onderzoekt deze diefstal, onder meer met gebruikmaking van de beelden op de bewakingscamera van het tankstation.(07-162247)

Politie onderzoekt inbraak snackbar

ZUIDWOLDE - Dinsdagnacht is ingebroken in een snackbar in de Hoofdstraat. De toegangsdeur is opengebroken. Het bedrijf is doorzocht. De dader heeft geld gestolen. De politie onderzoekt deze inbraak. (07-162238)

Auto in brand op snelweg

HOOGHALEN - Dinsdagmiddag is een auto op de A28 in brand geraakt tussen Assen en Beilen. De bestuurder, een 40-jarige man uit Grubbenvorst, reed met zijn gezin rixhting Zwolle, toen hij rook onder de motorkap vandaan zag komen. Hij zette de auto aan de kant. Het gezin met vier kinderen, wist op tijd de auto te verlaten. De auto brandde uit. De brand zorgde voor een file tijdens de avondspits. De brand is vermoedelijk ontstaan door een technisch defect. (07-162155)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.