Politie Haaglanden

persberichten 25 juli

Haaglanden, 25-07-2007

Recalcitrante brommerrijder
Den Haag - Surveillerende agenten hielden dinsdagavond 24 juli omstreeks 21.15 uur een brommerrijder aan die zich daarbij hevig verzette. De agenten zagen dat de man, een 17-jarige Hagenaar met zijn bromfiets door het voetgangersgebied van de Z.H.B.-hoven reed. Toen zij de man hier even later op aan wilde spreken, probeerde hij zich uit de voeten te maken. De verdachte werd hierbij geholpen door een groep personen die zich ermee gingen bemoeien. Uiteindelijk hielden de agenten de man aan en werd een van de bemoeials, een 20-jarige Hagenaar, ook aangehouden. Beide mannen kregen een proces-verbaal.

Drie broers aangehouden
Den Haag - Surveillerende agenten controleerden dinsdag 24 juli omstreeks 17.30 uur een 17-jarige Hagenaar die op zijn bromfiets over de Zusterstraat reed. Toen bleek dat de jongen niet in het bezit was van een geldig rijbewijs of bromfietscertificaat, wilden de agenten hem bekeuren. De twee broers van de verdachte, 21 en 23 jaar oud, waren het hier niet mee eens en begonnen de agenten uit te schelden. Toen de agenten hierop een van de broers wilden aanhouden, ontstond er een worsteling tussen de agenten en de drie broers. De 17-jarige en 23-jarige werden ter plaatse aangehouden. De 23-jarige ontsnapte, maar werd later aangehouden in zijn woning. De drie mannen kregen een proces-verbaal.

Snelheids- en alcoholcontrole
Den Haag - Bij een alcoholcontrole op de Burgemeester Patijnlaan werden dinsdagavond 24 juli in totaal 55 bestuurders gecontroleerd. Een van hen, een 53-jarige Hagenaar, had teveel gedronken en blies 325 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).
Bij een snelheidscontrole op de Dr. Aletta Jacobsweg werden eerder op de dag, tussen 15.30 uur en 16.45 uur, in totaal 100 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. Van hen kregen vijf bestuurders een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Geld weggebabbeld
Den Haag - Een 83-jarige dame werd dinsdagavond 24 juli rond 18.00 uur het slachtoffer van een babbeltruc. Ze liet rond die tijd twee jongens binnen in haar huis aan de Papaverhof. Eerst maakten die haar wijs dat ze een geldprijs had gewonnen. Daarna vertelden ze haar een verhaal over pinnen met een mobiele telefoon. Nadat beide jongens van het toilet gebruik hadden gemaakt, vertrokken ze plotseling. De oude dame kwam er toen achter dat haar pinpas en 400 euro aan contant geld waren verdwenen. De politie is nog op zoek naar de daders. Signalement: twee blanke jongens van ongeveer 16 jaar. De eerste is 1.80 meter lang, donker kort haar, droeg een witte baseballpet en een blauw trainingspak. De tweede is ca 1.65 meter lang. Kunt u de politie helpen met het oplossen van deze oplichting? Neem dan contact via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Nog 2920 dagen hechtenis tegoed
Den Haag - Een defect remlicht zal een 46-jarige man nog lang heugen. Surveillanten hielden de man op 24 juli om 18.45 uur staande op de Raamweg omdat een remlicht niet werkte. Tot verbazing van de dienstdoende agenten bleek de man voor 2920 dagen hechtenis, oftewel 8 jaar cel, gesignaleerd te staan. Enig uitzoekwerk wees uit dat het hier om een foutje ging. De man was al in januari voor de betreffende zaak vrijgesproken. Hij mocht vervolgens opgelucht en als vrij man zijn weg vervolgen.

Rijden met ingevorderd rijbewijs
Den Haag - Een 18-jarige Hagenaar werd vanmorgen 25 juli rond 05.00 uur aangehouden op de Vrederustlaan voor het rijden op een scooter met een ingevorderd rijbewijs. Agenten zagen een scooter zonder verlichting rijden met daarop een bestuurder zonder helm. Het rijbewijs van de man was in april al ingevorderd, maar deze had hij nog niet ingeleverd en kon dat dus meteen doen. Verder werd hij bekeurd voor het rijden zonder verlichting en het niet dragen van een helm.

Fietsendief in de kraag gevat
Den Haag - Surveillerende agenten zagen bij de ondergrondse vuilcontainers aan de Havannasingel twee fietsen liggen met op een daarvan op de bagagedrager een scooterwiel. Bij de controle van de fietsen bleek dat de framenummers van beide fietsen waren weggeslepen. Van één ontbrak het AXA-slot. De slijpsporen waren vers, er was geen roestvoring of vuil op de weggeslepen plekken te zien. De agenten gingen op onderzoek uit en zagen bij de slootrand een jongeman urineren. De handpalmen van de jongen waren erg vuil en zaten onder het smeer. De 17-jarige Hagenaar is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Woninginbreker is het haasje
Den Haag - Getuigen zagen dinsdagavond 24 juli kort voor middernacht een 38-jarige Hagenaar inbreken in een woning aan de Nijkerklaan. De gealarmeerde politie betrad de woning en vond de verdachte in één van de kamers. Hij had al diverse goederen klaargezet om mee te nemen.

De schrik van een auto-inbreker
Den Haag - Een getuige betrapte woensdagochtend 25 juli rond 01.30 uur een 27-jarige Haagse auto-inbreker. De verdachte had een raampje van een auto aan de Dierenselaan verbroken en zich zo de toegang tot het voertuig verschaft. Helaas voor hem dook de getuige bovenop hem en hield hem vast tot de politie hem mee kon nemen naar het politiebureau.

Invalide man overleden na aanrijding
's-Gravenzande - De 78-jarige man die donderdag 19 juli gewond raakte bij een aanrijding met een vrachtwagen, overleed maandagavond 23 juli in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De man reed donderdag met zijn invaldenwagen over een voetgangersoversteekplaats, toen hij werd aangereden door een vrachtwagen. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Inbrekers overlopen
Voorburg Een oplettende bewoner van de Populierendreef trof op dinsdag 24 juli omstreeks 21.15 uur twee mannen aan, die probeerden in te breken in een woning. De gealarmeerde politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in de omgeving in. Daarbij werd op de Appelgaarde een 18-jarige Wassenaarder aangehouden. De jongeman voldeed aan het door de melder opgegeven signalement. Hij werd ingesloten aan het politiebureau en ontkent nog alle betrokkenheid. De politie onderzoekt de zaak.

Gesignaleerd
Voorburg Een 54-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats vestigde op dinsdag 24 juli omstreeks 12.15 uur de aandacht op zichzelf. De man zat op een bankje aan de Spinozalaan en dronk meerdere blikjes bier leeg, die hij vervolgens her en der op de grond liet vallen. Tijdens een controle bleek dat de man gesignaleerd stond voor geldboetes van in totaal 320 euro. Omdat hij die boetes niet kon betalen werd hij ingesloten aan het politiebureau. De man kreeg ook nog een nieuwe bekeuring omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had.

Zonder rijbewijs
Leidschendam Door een technisch gebrek aan de auto viel een 22-jarige Leidschendamse automobilist op dinsdag 24 juli omstreeks 17.00 uur door de mand. De rechterachterband bleek niet te zijn voorzien van voldoende profiel. De Leidschendammer werd op de Prinses Annalaan gecontroleerd. Hij verklaarde niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij was hier al twee keer eerder voor bekeurd.

Derde keer veel te hard
Wassenaar - Een 18-jarige man uit Wassenaar reed 24 juli om 14.00 op de Oostdorperweg nogal hard op zijn snorfiets. Politieagenten controleerden aan het bureau de snorfiets en deze bleek 24 km/uur te hard te kunnen rijden. Omdat het al de derde keer was dat de Wassenaarder te hard reed kon hij zijn snorfiets aan het bureau achterlaten. Hij krijgt een proces-verbaal.

Ruzie eindigt aan het bureau
Poeldijk/Westland - Een ruzie over een verbouwing van een garage aan de Irenestraat eindigde dinsdag 24 juli om 22.00 uur in de cel. De politie hield een 58-jarige man aan die, aldus de 56-jarige buurman, zijn regenpijp had vernield. De politie onderzoekt wat er daadwerkeijk heeft plaatsgevonden.

Jongeren veroorzaken overlast
's-Gravenzande - Een groep van 15 jongeren (12-17 jaar) veroorzaakte dinsdag 24 juli om 20.30 uur dusdanig veel overlast dat de politie eraan te pas moest komen. De groep stond op het parkeerterrein van het sportpark aan de Koningin Julianaweg en veroorzaakte veel overlast voor omwonenden. Agenten die op de herrie afkwamen constateerden dat de groep een aantal vernielingen aan het struikgewas had veroorzaakt en dat er veel huishoudelijk afval op straat lag. Daarnaast hadden de jongelui een mobiele stereo installatie meegenomen die veel muziek produceerde. Alle jongeren kregen een proces-verbaal voor het veroorzaken van overlast.

Amokmaker aangehouden
Delft - De recherche van Bureau Delft hield dinsdag 24 juli om 16.30 uur op de Papsouwselaan een 43-jarige man aan op verdenking van bedreiging. De man bedreigde op vrijdag 20 juli om 10.00 uur in een café aan de Multatuliweg een aantal bezoekers. De politie stelde een onderzoek in dat dinsdagmiddag leidde tot de aanhouding van de verdachte. De politie trof in de woning van de verdachte drie plakken hasj, een hoeveelheid wiet en een grote hoeveelheid viagrapillen aan. De verdachte wordt vrijdag 27 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Ruzie eindigt in het ziekenhuis
Delft - Politieagenten troffen dinsdag 24 juli om 21.00 uur nabij een woning aan de Cesar Franckstraat een 29-jarige man gewonde man aan. De man had enkele snijwonden aan zijn armen. Hij verklaarde dat hij ruzie had met een 24-jarige Delftse en daarbij gewond was geraakt. De 24-jarige vrouw werd aangehouden en nadat de man aan zijn verwondingen was geholpen werd ook hij aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Duur gokje
Zoetermeer Politieagenten controleerden 24 juli om 12.30 uur een auto op de Australieweg waarvan erg veel rook uit de uitlaat kwam. Al gauw bleek dat de automobilist, een 28- jarige man uit Zoetermeer, reed zonder rijbewijs. Het weekend ervoor was zijn rijbewijs ingevorderd omdat hij reed onder invloed. De Zoetermeerder was nu op weg naar een sollicitatiegesprek en had de gok maar genomen. De man kreeg een proces-verbaal.