Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (25/7)

TILBURG, 25 juli 2007

Politie beleeft rustige kermis
Kermisdienst afgesloten met aanhouding inbreker

TILBURG: Ook de vijfde kermisdag is voor de Tilburgse politie goed verlopen. Tijdens de opening van de kermis vond er geen enkele aanhouding plaats. Tijdens de nachtelijke uren waren er vijf arrestaties. Het ging daarbij om een man die nog gesignaleerd stond, twee gevallen van belediging en een verdenking van mishandeling. Aan het eind van de kermisdienst kon ook nog een inbreker op heterdaad worden ingerekend. Een veelpleger had ingebroken in een uitzendbureau en daar een laptop gestolen.

00.20 uur
De politie houdt op de Ringbaan West een 32-jarige Irakees aan die nog gesignaleerd staat voor een boete van 241 euro of 7 dagen gijzeling. Hij wordt ingesloten.


01.25 uur
Een 18-jarig Tilburgs meisje roept op de Paleisring Kankerwouten tegen twee surveillerende agenten. De dienders houden daarop deze persoon aan ter zake belediging. De verdachte verzet zich hevig tegen haar arrestatie en probeert zich los te rukken. Ze is zichtbaar onder invloed van alcohol. Ze wordt ingesloten in het cellencomplex. Ook daar gedraagt ze zich zeer recalcitrant.


02.50 uur
Een 24-jarige man uit Kijkerk krijgt op het Piusplein een proces-verbaal ter zake wildplassen. Als hij tijdens het bekeuringsgesprek de agenten beledigt, wordt hij aangehouden.


03.10 uur
Een 19-jarige Tilburger krijgt in een shoarmazaak aan de Juliana van Stolbergstraat twee vuistslagen in het gezicht. Hij valt daardoor op de grond en houdt aan de val ook nog een pijnlijke linkerarm over. Het slachtoffer had tegen de dader gezegd dat die normaal moest doen, dit naar aanleiding van een woordenwisseling die de man had met een maat van hem. De politie arresteert buiten de verdachte, een 28-jarige Tilburger.

05.40 uur
Het alarm gaat af bij een uitzendbureau aan de Heuvelring. Een agent die aan het eind van zijn kermisdienst terugkeert naar het bureau Wilhelminapark ziet op de Heuvelstraat een hem bekende VEELpleger fietsen. Het gaat om een 40-jarige Tilburger. De fietser draagt onder zijn arm een zwarte laptoptas. Dit vindt de agent zeer verdacht, immers eerder zag hij dezelfde nacht de verdachte al door het centrum fietsen zonder tas. De diender houdt de veelpleger staande die direct toegeeft dat hij de laptop net gestolen heeft bij een uitzendbureau. Bij verder onderzoek bleek dat de dief via een steiger naar de eerste etage van het pand was geklommen en daar met een steen een raam had vernield. De verdachte wordt conform afspraken met justitie in verzekering gesteld.

Man opgepakt na bedreigen ex-vriendin

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 20.45 uur in een woning in de wijk Stokhasselt een 39-jarige man uit Enschede aangehouden nadat hij zijn 26-jarige ex-vriendin had bedreigd. Het slachtoffer verklaart dat haar ex-vriend sinds enkele weken bij haar verbleef omdat hij geen eigen onderdak meer had. Gisteravond kregen ze ruzie. Haar ex had veel gedronken en begon haar met de dood te bedreigen. Toen hij ging rommelen in de keukenlade en daarbij riep: mes was ze het huis uitgerend. De verdachte is conform het protocol huiselijk geweld in verzekering gesteld.

TILBURG: De politie kreeg vannacht nog een zaak van huiselijk geweld binnen. Een 18-jarige Tilburgse kwam gisteravond omstreeks 21.00 uur in gezelschap van haar vader naar het politiebureau. Haar vader vertelde dat zijn dochter al enkele keren fors mishandeld was door haar 18-jarige Tilburgse vriend. Zij durft echter geen aangifte te doen. Voor vader was echter de maat vol nu de verdachte zijn dochter voor zijn woning in de binnenstad enkele keren geslagen had. De politie heeft vervolgens overlegd met de Officier van Justitie, Hierop werd besloten de verdachte aan te houden. Hij bleek echter niet thuis te zijn. Rond 24.00 uur kwam hij zich echter melden op het bureau aan de Ringbaan Zuid.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 04.15 uur op de Ringbaan West een 19-jarige Tilburger aangehouden ter zake rijden onder invloed. De automobilist blies 345 ugl. Hij kreeg een vier uur durend rijverbod. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Willem van Hooijdonk