Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 juli 2007

Auto gestolen

Hengelo

Auto gestolen vanaf een parkeerhaven aan het Twekkelerplein in Hengelo.

In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 juli werd vanaf een parkeerhaven aan het Twekkelerplein in Hengelo een auto gestolen. Het betreft een witte Mazda 323 met het kenteken XL-45-JP. De auto is eigendom van een 40-jarige Hengelose. Opvallend aan de auto is de binnenbekleding in een zwart/witte koeienprint. (07-096788)

Aanhouding na vernieling

Vroomshoop

In de Julianastraat en omgeving in Vroomshoop werden in de nacht van woensdag 25 juli meerdere vernielingen gepleegd door een aantal jonge mannen. De politie wist een van hen aan te houden.

De melding kwam om 00.40 uur nadat er een woningruit was vernield aan het Plantsoen. Er waren vrij kort daarna meerdere bewoners op straat. Een nog onbekend aantal auto's waren eveneens vernield aan de Julianastraat en de Churchillstraat. Omstanders hadden gezien dat drie jonge mannen de vernielingen hadden gepleegd en er vervolgens vandoor waren gegaan. De politie kon een van hen, een 25-jarige man uit Daarlerveen, aanhouden. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. (07-097225)

Politie neemt rijbewijs in van dronken automobilist

Enschede

De politie nam op woensdag 25 juli het rijbewijs in van een dronken automobilist, nadat hij aanvankelijk probeerde aan een controle te ontkomen.

De agenten zagen omstreeks 04.25 uur ter hoogte van de Prinsessetunnel in Enschede hoe de automobilist, een 25-jarige Enschedeër, vanaf de rotonde via de busbaan de verkeerde tunnelbuis inreed. Een achtervolging werd ingesteld. De 25-jarige verhoogde onmiddellijk zijn snelheid en reed via de Parkweg, Kortenaerstraat en de MH Tromplaan een tot 2x toe rondje, waarbij hij met gedoofde lichten reed. Uiteindelijk zette de 25-jarige zijn auto stil. De politie constateerde alcoholgebruik bij de man en hield hem aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,36 promille, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (07-097239)

Bromfiets kwijt na alcoholgebruik

Oldenzaal

De politie nam bij een 34-jarige Oldenzaler de bromfiets in beslag wegens recidive rijden onder invloed.

De bromfietser werd gecontroleerd op woensdag 25 juli omstreeks 01.25 uur op de Kerkstraat in Oldenzaal. Bij de man werd alcoholgebruik geconstateerd, waarop de agenten hem aanhielden. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 1,59 promille. De 34-jarige betreft een recidivist, waarop de politie zijn bromfiets in beslag nam. De 34-jarige had ook nog een rijontzegging van een jaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Tevens bleek de man nog een openstaand vonnis te hebben van 125 euro of 1 dag hechtenis. De 34-jarige kon dit niet betalen en werd daarna opgesloten. (07-097219)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Haaksbergen

Bij een aanrijding op woensdag 25 juli raakte een 17-jarige bromfietser uit Haaksbergen gewond.

De aanrijding vond plaats omstreeks 08.35 uur op de kruising Goorsestraat/Binnenveldsweg in Haaksbergen. Een 49-jarige automobiliste uit Haaksbergen reed op de Binnenveldsweg in de richting van de kruising. Op genoemde kruising verleende zij geen voorrang aan de voor haar van rechts komende bromfietser. De 17-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (07-097262)

053-4555588


---- --