Ingezonden persbericht


Persbericht

Proefdiervrij gesteund door modewereld

Eerste proefdiervrije couturesalon geopend!

Den Haag, 25 juli 2007
De vereniging Proefdiervrij is blij met de steun vanuit de wereld van de couture . Op 26 juli opent couturier Marlon Borgschot zijn salon op de PC Hooftstraat 122 in Amsterdam. Alle modellen aanwezig bij de opening van zijn salon zijn met proefdiervrije make-up opgemaakt. "Wij zijn heel blij met deze steun", aldus Marja Zuidgeest, directeur Proefdiervrij. "Dit is een signaal dat er ook in de modewereld steeds bewuster wordt gehandeld om dierenleed te voorkomen. "

Modewereld
De vereniging Proefdiervrij is blij met de samenwerking met de maatschappelijke bewuste couturier. De samenwerking duurt in eerste instantie één jaar met de intentie tot verlenging. Marlon Borgschot neemt hiermee het voortouw door proefdiervrije cosmetica te gebruiken in zijn salon. Marlon geeft hiermee, naar de mening van Proefdiervrij, een belangrijk signaal af aan de modewereld. Een wereld waar het dierenbelang niet altijd voorop staat. "We hopen dat zijn voorbeeld door meerdere couturiers en visagisten in de modewereld zal worden gevolgd en dat zij zich zullen opstellen als maatschappelijke verantwoorde ondernemers. ", aldus Marja Zuidgeest.

MVO
In december 2006 heeft de Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO) in opdracht van de vereniging Proefdiervrij een publicatie uitgebracht over maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en proefdieren. Momenteel voert Proefdiervrij met een groot aantal organisaties gesprekken over MVO en proefdieren. Zuidgeest: "Dit initiatief van Marlon Borgschot geeft aan dat elke ondernemer maatschappelijk verantwoord kan en moet ondernemen. Een aanmoediging voor iedereen."



Ingezonden persbericht