Ingezonden persbericht


WESTERN DIGITAL INTRODUCEERT ENERGIEZUINIGE GREENPOWER HARDDISKS

Tot 40 procent energiebesparing

Amsterdam, 25 juli 2007 - Western Digital Corp. (NYSE: WDC) introduceert een milieuvriendelijke serie harde schijven. De GreenPower(TM)-schijven (GP) zijn voor zowel bedrijven als consumenten de ideale externe harde schijf. De GreenPower-serie is verkrijgbaar met uiteenlopende capaciteiten: van 320 GB tot 1 TB. Gebruikers van de harde schijf profiteren van energiebesparingen tot 40 procent. Dat komt neer op een jaarlijkse kostenbesparing van tien dollar per hard drive.

De Western Digital (WD) GreenPower-harddisks voldoen aan de Amerikaanse Energy Star 4.0-regelgeving. Uitvoerige input van consumenten en de nieuwste technieken liggen ten grondslag aan het efficiënte ontwerp van de 3,5-inch-schijven. WD heeft bij de ontwikkeling van de harddisks energiebesparing vooropgesteld. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende energiezuinige harde schijven in de GreenPower-serie. De eerste schijf die WD uitrust met GreenPower-technologie, is de WD Caviar GP. Inmiddels is deze 1 TB-schijf verkrijgbaar in de MyBook-serie en in augustus 2007 komt het desktopexemplaar op de markt. De GreenPower-varianten van de WD RE-bedrijfs- en WD AV-consumentendisks zijn verkrijgbaar in het derde kwartaal van 2007.

Met Energy Star 4.0-systemen kunnen organisaties hun CO2-uitstoot minimaliseren en aanzienlijk besparen op energiekosten. WD schat dat het GreenPower-platform in bepaalde toepassingen resulteert in jaarlijkse energiebesparingen tot tien dollar per schijf. Een datacenter met 10.000 harde schijven kan bijvoorbeeld 100.000 dollar op jaarbasis besparen en de CO2-uitstoot verminderen met 600 ton kubieke meter. Deze hoeveelheid staat gelijk aan de uitstoot van 400 auto's per jaar.

Segment
Uren/Jaar
Power Multiplier
$/KWatt
TCO$/jaar
Kg CO2

Dagen autorijden
(gebaseerd op gemiddelde dagelijkse CO2-uitstoot)
Bedrijf
8760
2.40(1)
$0.12(4)
$10.09
60.5(5)
14(6)
Consumenten electronica
8760

1.25(2)

1.54(3)
$0.12(4)
$5.26
$6.48
31.5(5)
38.9(5)

7(6)
9(6)
Desktop
3120

1.25(2)

1.54(3)
$0.12(4)
$1.87
$2.31
11.2(5)
13.8(5)
3(6)
3(6)

"Met de GreenPower-serie draagt WD bij aan een beter milieu en lagere stroomkosten", zegt John Coyne, President en CEO van WD. "Zowel consumenten als bedrijven profiteren van onze focus op energiebesparing."

Andere 1 TB harde schijven hebben een energieverbruik van 13,5 Watt. Door deze te vervangen door WD GreenPower-drives, vermindert het verbruik met ruim 5 Watt. Dit zorgt voor minder warmteafgifte, stroomverbruik en kosten.

De GreenPower-serie is ontworpen met de focus op energiebesparing. Deze drives gebruiken weinig stroom, geven bijna geen hitte af en hebben een uiterst stille en krachtige werking. Dit is het resultaat van verschillende geavanceerde technieken, zoals IntelliPower(TM). Deze technologie optimaliseert de rotatie- en dataoverdrachtssnelheid, en de cachegrootte. Zo zorgt IntelliPower voor aanzienlijke besparingen op energiekosten en voor uitstekende prestaties. Ook zijn de schijven voorzien van IntelliPark(TM)-technologie. Door automatisch de ongebruikte leeskoppen in te klappen, vermindert deze technologie de wrijving van de draaiende schijf. Dit leidt tot een lager energieverbruik. IntelliSeek(TM) is de derde baanbrekende functie van de GreenPower-schijven. Deze technologie berekent de optimale zoeksnelheid van de draaiende schijf en vermindert zo het energieverbruik, geluiden en trillingen.

Voor meer informatie over de nieuwe GreenPower-serie harde schijven van WD: http://www.wdc.com/en/company/greenpower.asp

Over WD
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.

Ingezonden persbericht