Persberichten Rijn & Venen, 11.25 uur

Utrecht, 25-07-2007

Getuige houdt graffitispuiters aan

BREUKELEN Aan het begin van dinsdagavond 24 juli zag een getuige dat enkele jongens met een verfspuitbus in de weer waren. Hij hield hen aan.

Rond 18.10 uur liep een man langs een flat op het Otterspoor. Hij rook een sterke verflucht en zag drie jongens achter de bosschages bij de flat staan. Hij riep naar de jongens wat zij aan het doen waren. Zij hadden kennelijk een kwaad geweten en zetten het op een rennen. De getuige ging achter hen aan en hield hen tegen. Zij bleken met een verfspuitbus graffiti op de flat te hebben gesproken. De politie werd gewaarschuwd.

De verdachten, jongens van 13, 14 en 16 jaar uit Breukelen, werden naar het politiebureau overgebracht. Uit hun verhoor bleek dat de twee jongens van 13 en 14 jaar er wel bij hadden gestaan, maar zelf geen graffiti hadden gespoten. De 16-jarige jongen had dat wel gedaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

KOCKENGEN De politie heeft op dinsdag 24 juli van 14.30 uur tot 17.00 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg N401 gehouden. Twaalf (1 %) van de 1147 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 80 km/u. De topper reed 108 km/u.

Te veel op

WOERDEN In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 juli werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 02.00 uur controleerden politiemensen een 46-jarige automobilist uit Sint Nicolaasga op de Leidsestraatweg. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de man 570 ug/l, meer dan tweeënhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De verdachte moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

WILNIS De politie heeft op dinsdag 24 juli van 18.45 uur tot 21.00 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg N212 gehouden. Van de 614 gecontroleerde voertuigen, reden elf bestuurders (2 %) harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogste snelheid was 106 km/u.

Graffiti

MAARSSEN Op dinsdag 24 juli werden twee meisjes op heterdaad betrapt bij het spuiten van graffiti.

Rond 21.20 uur reed een politieman over de Zandweg. Bij het viaduct van de Zuilense Ring zag hij drie meisjes staan, waarvan één een spuitbus in haar handen had. De agent stopte en sprak het drietal aan. Twee van hen, meisjes van 12 en 14 jaar oud uit Maarssen, bekenden met twee spuitbussen onder andere hun namen op het viaduct te hebben gespoten. Het tweetal werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

De verdachten zijn in het politiebureau verhoord. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Het verbaal wordt voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau HALT.

Politie zoekt doorgereden automobilist(e)

MAARSSEN De politie zoekt de automobilist(e) die betrokken is bij een aanrijding met een geparkeerde personenauto, maar daarna is doorgereden.

De aanrijding gebeurde op de parkeerplaats die ligt tussen de twee supermarkten (Dirk van den Broek en Albert Heijn). De aanrijding vond plaats op maandag 23 juli tussen 08.00 uur en 16.30 uur. De eigenaresse van de aangereden auto, een groene Volkswagen Polo, heeft inmiddels bij de politie aangifte gedaan.

Uit (sporen)onderzoek kwam vast te staan dat de Polo is aangereden door een ander onbekend gebleven motorvoertuig. Gezien de schade moet de bestuurder of bestuurster van dit motorvoertuig de botsing gemerkt hebben. De politie verzoekt de onbekend gebleven automobilist(e) zich te melden op het politiebureau, Bisonspoor 333 te Maarssen. Bovendien wil de politie in contact komen met getuige(n) of met personen die informatie hebben over deze aanrijding. Zij kunnen bellen naar het politiebureau Maarssen, telefoon 0900-8844.