Politie Groningen

Woensdag 25 juli 2007

Provincie Groningen, 25-07-2007

Leek: politie zoekt getuigen van overval op winkel

De politie stelt een onderzoek in naar een overval op een winkel aan de Samuel Leviestraat in Leek en zoekt getuigen. Dinsdagmorgen 24 juli omstreeks 11.00 uur kwam een onbekende man de winkel binnen. Hij pakte een artikel uit een schap en nam het mee naar de kassa. Daar ging hij naast de medewerkster staan en riep dat ze de kassa moest openen. Toen ze dat niet deed, richtte hij een scherp voorwerp op haar en probeerde daarmee vervolgens zelf de kassa open te krijgen. De vrouw zag kans om te ontsnappen en rende de winkel uit. De man ging er ook vandoor, op een fiets. Agenten kregen na de melding het signalement door en zochten met meerdere collegas de omgeving af. Helaas zonder resultaat. De politie zoekt getuigen van de overval. De onbekende man is tussen
1.80 en 1.90 meter lang, heeft een slank postuur, is circa 20 jaar oud en heeft een bleek en mager gezicht. Hij droeg een spijkerbroek, een grijze stoffen jas en een baseballcap. Mensen die iets hebben gezien of gehoord of meer kunnen zeggen over de verdachte worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: man valt door de mand bij wisseltruc

Een 27-jarige Stadjer is dinsdagavond aangehouden voor diefstal. Hij had maandag bij een winkel aan de Westerhaven een beeldscherm gekocht. Korte tijd later kwam hij terug nam eenzelfde beeldscherm en nog een artikel mee. Dat laatste artikel betaalde hij, maar het beeldscherm niet. Een dag later bracht hij zijn derde bezoek aan de winkel. Hij wilde met de kassabon het beeldscherm terugbrengen en vroeg om geld. Doordat alles ook op camera was vastgelegd, viel de man door de mand. Hij werd aangehouden en tijdens verhoor bekende hij de diefstal. Hij deed afstand van het scherm dat aan de winkel werd teruggegeven. Tegen de winkeldief wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: auto vast onder roldeur parkeergarage

Een 49-jarige vrouw uit Winschoten is dinsdagavond in een parkeergarage aan de Rademarkt vast komen te zitten met haar auto onder de roldeur. Door een val brandalarm gingen alle roldeuren dicht, waardoor de vrouw geen kant meer op kon. Zelfs een elektricien kreeg de deur niet aan de praat. In overleg met de eigenaar van de garage is besloten de roldeur open te flexen. De brandweer heeft hiervoor gezorgd, waarna de vrouw eindelijk weg kon rijden. Met forse schade aan haar auto. Ook andere bezoekers konden na circa een uur wachten de parkeergarage verlaten.

Groningen: fotodief door collega-agent gepakt

Een 30-jarige agent in opleiding van het korps Amsterdam-Amstelland heeft samen met een 30-jarige Stadjer dinsdagvond in de Berkenlaan een winkeldief betrapt en aangehouden. De verdachte, een 56-jarige Stadjer, had een metalen kast opengebroken waarin een tas met fotomappen zat. De Stadjer en de collega-agent zagen dit en wisten de man aan te houden. Zij droegen hem over aan gealarmeerde agenten. De verdachte werd meegenomen naar het bureau en ingesloten voor onderzoek. De tas met fotomappen is ook meegenomen naar het bureau. De tas wordt teruggegeven aan de winkel, zodat de fotos alsnog ontwikkeld kunnen worden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: graffitispuiters betrapt

De politie heeft dinsdagnacht in de Concordiastraat een 19-jarige man uit Middelstum en twee jongens (14 en 16 jaar) uit Groningen aangehouden. Agenten zagen het drietal rennen en controleerden hen. In hun tas werd een aantal spuitbussen gevonden. De 19-jarige wees hen vervolgens op een zogenaamde tag op de gevel van een woning. Ze werden alle drie meegenomen naar het bureau. Daar bleek alleen de 19-jarige hiervoor verantwoordelijk te zijn. Hij kreeg een bekeuring mee en de ouders van de minderjarige jongens zijn in kennis gesteld.

Groningen: glasgerinkel verraadt inbrekers

In een bedrijfspand aan de Moesstraat is dinsdagavond ingebroken. Onbekenden hebben een raam ingegooid en hebben vervolgens vermoedelijk een beeldscherm meegenomen. Meerdere omwonenden hoorden glasgerinkel en gingen naar buiten. De daders renden net weg. Agenten hebben met meerdere collegas in de omgeving gezocht, maar helaas zonder resultaat. De getuigen worden gehoord over wat zij gezien hebben en de politie stelt een onderzoek in.

Groningen: getuige van inbraak

Een 24-jarige Stadjer is dinsdagnacht op de Boerhaavelaan getuige geweest van een auto-inbraak. Een onbekende man zat in de auto van een bekende van de Stadjer. Hij ging er op af en toen de onbekende man de getuige zag, verliet hij rap de auto. Hij trok een sprintje. De Stadjer ging er achteraan en toen hij dichtbij hem was, zag de verdachte kans om in een auto te stappen die daar klaar stond. De auto reed vervolgens weg, maar de getuige werd een stukje meegesleurd, omdat hij nog steeds de deur vasthield. Uiteindelijk liet hij los en wist de verdachte en zijn kompaan te ontkomen. De verdachte nam onder andere een autoradio en een laptop mee. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft dinsdag op de Paterswoldseweg een verkeerscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op het rijden door het rode verkeerslicht en het dragen van de autogordel. Er werden 325 autos gecontroleerd. Elf personen kregen een bekeuring, omdat ze het rode licht van de spoorwegovergang negeerden. Tien bestuurders kregen een bekeuring, omdat ze geen gordel droegen. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgeschreven: het niet-handsfree bellen, het niet tonen van het rijbewijs en het niet opvolgen van aanwijzingen.

Appingedam: Damster gewond bij bedrijfsongeval

Een 39-jarige man uit Appingedam is dinsdagmiddag op de Stadsweg gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De Damster was met een leerling bezig om het achterwiel van een tractor te demonteren. Het lukte echter niet om het wiel van de tractor los te krijgen. Toen men een krik wilde plaatsen, schoot het wiel plotseling toch los. Het slachtoffer kreeg tijdens zijn val het wiel van 900 kilo op zijn lichaam. Een tapeinde van het wiel drong vervolgens in het linkerbeen van de Damster. Met behulp van het Mobiel Medisch Team en de brandweer kon het tapeinde op de plek van het ongeval uit het been worden verwijderd. Hij werd voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Musselkanaal: één gewonde bij verkeersongeval

Een 85-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela is dinsdagmiddag bij een verkeersongeval op de A.G. Wildervanckweg gewond geraakt. De bejaarde vrouw zat bij een 63-jarige man uit Harderwijk in de auto. Op de kruising met de Van Boekerenweg verleende de Harderwijker geen voorrang aan een 28-jarige automobilist uit Alteveer. Door de klap raakt de 85-jarige gewond. Zij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Beide autos raakten zwaar beschadigd. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Uithuizermeeden: Duitster met 1 promille achter stuur

De politie heeft dinsdagavond op het Johan van Veenplein een 41-jarige man uit Melle (D) aangehouden voor rijden onder invloed. De Duitser werd in zijn auto gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuidhorn: politie zoekt getuigen van vernieling aan speelveldje

De politie is op zoek naar getuigen van vernielingen aan het speelveldje op de Sportlaan. Tussen maandag 16 juli en vrijdag 20 juli hebben onbekenden het sportveldje vernield door met autos over het grasveld te crossen. Aan het betreffende veld had de gemeente net 12.000 euro gespendeerd door het veldje te draineren, in te zaaien en te rollen. De schade aan het speelveld is in de vorm van kuilen en gaten groot. De gemeente Zuidhorn heeft al aangifte bij de politie gedaan. Mensen, die iets van de vernielingen hebben gezien, worden gevraagd om contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plekken snelheidscontroles gehouden.

Leens, Provincialeweg N361: aantal gecontroleerde voertuigen: 680, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, toegestane snelheid: 80 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal gecontroleerde voertuigen: 520, aantal overtredingen: 194, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Oosterstraat: aantal gecontroleerde voertuigen: 446, aantal overtredingen: 162, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Weg der Verenigde Naties: aantal gecontroleerde voertuigen: 2760, aantal overtredingen: 336, hoogst gemeten snelheid: 142 km/uur, toegestane snelheid: 90 km/uur.

Alteveer, Beumeesweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 301, aantal overtredingen: 72, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, toegestane snelheid: 50 km/uur.