LEI

Benoeming Sjaak Wolfert als president van EFITA

25 jul 2007
Onderdeel: LEI

Tijdens de 6e EFITA conferentie, gehouden van 2 to 5 juli in Glasgow, is Sjaak Wolfert van het LEI benoemd tot president van EFITA (European Federation for Information Technology in Agriculture, Food and the Environment). EFITA is de overkoepelende organisatie van nationale verenigingen in 14 Europese landen. VIAS (ICT-vereniging voor landbouw, voeding en groene ruimte) is de Nederlandse vereniging, waar Sjaak op dit moment ook voorzitter van is.

EFITA vormt het Europese platform waar bedrijfsleven, overheid, onderzoek en onderwijs elkaar ontmoeten om kennis uit te wisselen en dit via netwerken om te zetten in activiteiten omtrent ICT in de agri-food sector. De belangrijkste activiteiten bestaan uit het organiseren van conferenties en symposia, publiceren van periodieken, papers, e.d. en het initiëren van en participeren in projecten. De volgende 2-jaarlijkse internationale conferentie vindt plaats van 6-9 juli 2009 in Wageningen.

Sjaak Wolfert (36) studeerde Landbouwplantenteelt en promoveerde op het gebied van Management Informatie Systemen en Biologische Landbouw aan de Wageningen Universiteit. Sinds december 2001 is hij als senior wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan het LEI, onderdeel van Wageningen UR. Zijn belangrijkste aandachtsgebied is de rol van ICT in Agri-Food Supply Chain Networks. Hij is één van de programmaleiders van Kennis op de Akker (KodA).

Â

Contact
Sjaak Wolfert
sjaak.wolfert@wur.nl