Ingezonden persbericht


Persbericht

datum: 25 juli 2007

Kinderen van 9 tot 13 jaar maken kennis met kunst en cultuur

Kunstexpress Maatjesproject kan weer van start

Het Kunstexpress Maatjesproject gaat, met financiering van de gemeente Amersfoort, voor het derde seizoen starten. 24 Kinderen van 9 tot 13 jaar, uit gezinnen waar niet direct geld is voor kunsteducatie, worden gekoppeld aan een student Creatieve Therapie van de HU Amersfoort. Samen gaan zij kunst en cultuur ontdekken. Dat is goed voor de ontwikkeling van creatieve talenten bij het kind en versterkt bovendien zijn sociale vaardigheden, zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Het Kunstexpress Maatjesproject is een project voor kinderen tussen de 9 en 13 jaar die een talent hebben op het gebied van muziek, toneel of beeldende kunst. De 24 koppels gaan een schooljaar lang de kunstwereld onderzoeken. Door samen kunst te maken: van een toneelstukje, een musical tot een gipsen beeld of een opgeknapte stoel. Of door samen een kunstenaar te bezoeken, naar een museum te gaan of naar een optreden van een artiest. HU Amersfoort stelt hiervoor ruimte en materialen beschikbaar.

Het derde seizoen
"Nu de methodiek en werkwijze zijn ontwikkeld is het van groot belang om de verbinding met Amersfoortse organisaties verder uit te bouwen", vertelt initiatiefnemer Laura Peeters van Two Get There. Vanuit de Sociale Agenda heeft de provincie Utrecht het de afgelopen twee jaar mogelijk gemaakt om Kunstexpress op te zetten in Amersfoort. Voor het derde seizoen heeft het college van burgemeester en wethouders 24.000 euro beschikbaar gesteld. In dit seizoen is het de bedoeling om de vindplaatsen van potentiële deelnemers te verbreden. Daarnaast wordt onderzocht of de werving van kinderen voortaan vanuit de prioriteitswijken en niet vanuit heel Amersfoort kan plaats vinden.

Amersfoort Jong
Amersfoort investeert de komende jaren extra in jeugd van 0 tot 24 jaar. Dat is een derde van het inwonertal van de stad. Onze jeugd krijgt de ruimte om talenten te ontwikkelen en we bieden zorg voor diegenen die dat nodig hebben. Met oog voor wat de jeugd beweegt en wat de jongeren willen, scheppen we ruimte temidden van de andere generaties. Het Kunstexpress Maatjesproject draagt bij aan de doelstelling van het deelprogramma Jeugd op een Club om meer jeugd kennis te laten maken met cultuur.

Two Get There
Two Get There richt zich op het ontwikkelen en verspreiden van het maatjesconcept. Bij het maatjesconcept gaat men uit van één-op-één begeleiding, gebaseerd op het rolmodelconcept. Een maatje fungeert als rolmodel voor de persoon. Kunstexpress Amersfoort is één van de projecten die vanuit Two Get There worden opgezet.

Informatie:
Laura Peeters van Stichting Two Get There, 06-52639189 of info@twogetthere.nl www.twogetthere.nl

---- --