Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Voortgang onderzoek schietincident

Apeldoorn, 25-07-2007 * Maandag 23 juli rond 18.00 uur raakte een rechercheur van het politiekorps Noord- en Oost-Gelderland zwaargewond nadat hij beschoten is. Hij was in privé-tijd bij het winkelcentrum Anklaar aan de Thannhauserstraat in Apeldoorn toen hij een verdachte situatie meldde bij zijn collega's. Toen assistentie onderweg was, kwam de melding binnen dat hij was neergeschoten.

Woensdagochtend 25 juli is de situatie van de rechercheur onverminderd ernstig. Hij ligt nog altijd op de afdeling intensive care.

De politie doet vaak een beroep op het publiek omdat hun hulp van grote waarde kan zijn bij het opsporen van verdachten. De politie zal dat ook blijven doen. In deze fase van het onderzoek kiest de politie ervoor om nog geen signalement vrij te geven. Gebleken is dat het om een vuurwapengevaarlijk persoon gaat. De politie wil niet dat het publiek onnodig aan vuurwapengeweld wordt blootsgesteld.

Gezien het buitensporige geweld dat tegen de politieman is gebruikt en om de objectiviteit in het onderzoek te garanderen is, in overleg met het Openbaar Ministerie, de Rijksrecherche bij het onderzoek betrokken. Ook vanuit andere korpsen wordt hulp geboden.

Mensen die getuige van het incident zijn geweest of andere tips hebben, en nog niet door de politie verhoord zijn, vragen wij contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844. Dat geldt ook voor mensen die bijvoorbeeld maandagavond foto's hebben gemaakt van de omgeving waar het schietincident heeft plaatsgevonden en mogelijk de verdachte gefotografeerd hebben.

Getuigen die behoefte hebben aan slachtofferhulp kunnen ook contact opnemen met de politie via dit nummer.