Politie Midden- en West Brabant

Graveerkoffer op elk Tilburgs politieteam beschikbaar

TILBURG, 25 juli 2007

Graveerkoffer op elk Tilburgs politieteam beschikbaar

TILBURG 25 juli: Op initiatief van wijkagent Johan Brouwers van het team Tilburg West heeft elk Tilburgs politieteam vanaf deze week de beschikking over een graveerkoffer. Deze koffers zijn bedoeld voor bewoners die hun waardevolle eigendommen willen graveren. De politie hoopt hiermee inbrekers te ontmoedigen. Ook helpt het de politie bij het rechercheren als er gestolen spullen worden aangetroffen die gemerkt zijn. Daardoor is het eerder mogelijk eventueel diefstal of heling aan te tonen.

Daarbij is het natuurlijk makkelijker om de aangetroffen van diefstal afkomstige goederen terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Elke koffer bevat stickers die de bewoners op hun raam of deur kunnen aanbrengen waarmee men aangeeft dat de waardevolle goederen in de woning gemerkt zijn. Dit schrikt wellicht mogelijke inbrekers af.

Spelregels

De koffers worden kosteloos op vertoon van een legitimatiebewijs ter beschikking gesteld. Indien er geen koffers beschikbaar zijn, dan kan men er één reserveren via de baliemedewerkers. Zij boeken dit in de agenda. De leentijd is in principe twee dagen. De koffers kunnen opgehaald worden na 14.00 uur en dienen uiterlijk twee dagen later voor 12.00 uur te worden terug gebracht.

Auteur: Willem van Hooijdonk