Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Tasjesroof met geweld                           |
Een 53-jarige vrouw uit Lochem is dinsdag 24 juli op de parkeerplaats aan de David Evekinkstraat met geweld beroofd van haar tas. Zij heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen om contact op te nemen.

De vrouw liep omstreeks 16.10 uur op de parkeerplaats toen zij van achteren tegen haar schouder werd geduwd en de dief haar handtas vastpakte. Omdat de vrouw haar tas bleef vasthouden, sloeg de dief haar in haar gezicht. Uiteindelijk wist hij met de tas de benen te nemen in de richting van de Berkelsingel en daarna de Isendoorstraat. Een onbekende vrouw heeft op de fiets nog de achtervolging ingezet, maar wist de dief niet meer te achterhalen. Gewaarschuwde agenten en stadswachten hebben in de buurt een onderzoek ingesteld, maar de dief werd niet meer aangetroffen.

Het signalement luidt als volgt: de jongen is vermoedelijk rond de 17 à 18 jaar oud en ongeveer 1.70 meter lang. Hij heeft waarschijnlijk een lichte huidskleur en heeft kort, bruin haar. Hij heeft een slank postuur en droeg een donkerbruine jas en vermoedelijk een donkere broek.

De politie heeft de zaak in onderzoek en wil graag in contact komen met getuigen van het incident. Zij kunnen via 0900-8844 contact opnemen.

|     |Eerbeek - Diefstal tas door opvallend duo met pitbull     |
De politie is een onderzoek gestart naar diefstal van een tas vanuit een winkel aan de Stuijvenburchstraat in Eerbeek op vrijdag 20 juli j.l.. Een opvallend duo in het bezit van een 'pitbullachtige' hond wordt van deze diefstal verdacht, maar kon door het winkelpersoneel niet worden tegengehouden.

De politie werd omstreeks 20.00 uur van de diefstal op de hoogte gesteld. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat een jong stel met een 'pitbullachtige' hond (kniehoog en bruine, bolle ogen) vanuit de winkel een knalroze tas had weggenomen en in de richting van de ijssalon waren verdwenen.

Het signalement van het meisje luidt als volgt: het meisje is vermoedelijk tussen de 18 en 20 jaar oud. Ze heeft een smal gezicht en blond, sluik haar. Ze droeg een witte legging en had een piercing in haar lip.

Het signalement van de jongen luidt als volgt: de jongen is vermoedelijk rond de 20 jaar en heeft een Aziatisch uiterlijk. Hij had kort, zwart haar en droeg een blauwe baseballpet en een blauwe sportjas. Hij had een gouden piercing tussen kin en onderlip.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien. Zij kunnen bellen naar 0900-8844.

Einde berichten


---


---


---

---- --